Nova generacija Motorsport petice nas bo pričakala v salonih konec leta 2017. Poleg prenove oblikovanja naj bi M5 opcijsko uporabljal tudi štirikolesni pogon. Kaj še s seboj prinaša nova generacija?

RM Design je upodobil naslednjo generacijo BMW M5, ki naj bi nas osrečevala konec tega desetletja. BMW oblikovalci bodo verjetno ubrali evolucijsko pot serije 5 G30, ki bo prišla v prodajo v drugi polovici naslednjega leta. Njihova vizija visoko zmogljive limuzine, ki bo prvič v zgodovini M vozil uporabljala xDrive sistem, bo v potniški kabini navduševala z najnovejšo tehnologijo, ki bo prvič predstavljena pri novi generaciji serije 7 G11/G12.

Pogon na zadnji kolesni par bo seveda standarden, pod pokrovom pa se bo skrival dvojni turbo V8 4,4-litrski motor iz trenutne generacije. Seveda pa bo nekoliko izboljšan, pričakujemo lahko okoli 630 konjskih moči. Poleg boljše zmogljivosti bo M5 tudi nekoliko “shujšal”, predvidena zmanjšana teža znaša sto kilogramov. Upamo lahko tudi na vrnitev M5 Touring različice, ki bi lahko konkurirala Audiju RS6 Avantu in Mercedes-Benz E63 AMG Estate.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code