BMW je dolgo časa držal neko distanco od podobnih nemških proizvajalcev vozil. To pa je tudi razlog, da v paleti BMW modelov ne boste našli dostavnega vozila. Mercedes-Benz, Volkswagen in drugi so vsi naredili nekakšno izvedbo prostornega uporabneža, BMW pa mu je najbližje prišel z novo serijo 2 Active Tourer in Gran Tourer. Bavarsko podjetje se […]

BMW je dolgo časa držal neko distanco od podobnih nemških proizvajalcev vozil. To pa je tudi razlog, da v paleti BMW modelov ne boste našli dostavnega vozila. Mercedes-Benz, Volkswagen in drugi so vsi naredili nekakšno izvedbo prostornega uporabneža, BMW pa mu je najbližje prišel z novo serijo 2 Active Tourer in Gran Tourer.

Bavarsko podjetje se izogiba tej skušnjavi, da bi v svoji floti odprli še en segment in potencialno morda škodovali znamki. Takšne odločitve so vedno zelo riskantne. Vprašanje pa vselej obstaja; ali je na trgu povpraševanje za BMW dostavno vozilo? Velikost trga po vsem svetu je za  dostavna vozila polne velikosti in enoprostorce dovolj prepričljiva za skok v nov vir prihodkov. Naprimer, predstavljajte si BMW X5 ali prihajajoči BMW X7 z dodatno razširitvijo tako zunanjosti in tudi notranjega prostora z ohranjanjem luksuznosti.

bmw-dostavnik (2)

Še bolj možna bi bila morda uporaba serije 2 Active Tourer za osnovo, še posebej 7-sedežne 2 GT, zaradi prednjega pogona pa bi bil bolj izkoristljiv tudi prtljažni del in del pri zadnjih potnikih. Iz Jalopnika prihajajta dve fotografiji; upodobitev in dejanski humorni poskus predelave v BMW. Zaenkrat dostavniki pri BMW ne bodo del razpoložljivih modelov, morda pa nas tud kaj tašnega čaka v prihodnosti.

bmw-dostavnik (1)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code