Ko smo prvič opazili prihajajočega BMW X3 M smo seveda takoj posumili, da bo BMW za svoje kupce pripravil tudi kupejevsko izvedenko; BMW X4 M. A do sedaj so bila to le ugibanja in predvidevanja, sedaj pa imamo prvi dokaz v živo!

BMW X4 M bo seveda osnovan na prihajajočem povsem novem X4 G02. Kot X3 M bo tudi X4 M uporabljal identičen motor in sicer nov agregat S58, ki bo z močjo oskrboval tudi naslednjo generacijo M3 in M4. Ta novi motor bo razvil nekje med 450 in 460 konjskih moči.

Ta prototip F98 X4 M uporablja tipične elemente M vozila – bolj agresivne odbijače, stranske pragove, spojler na zadku, M zavorni sistem in izpušni sistem s štirimi izpušnimi zaključki.

Kako se bo X4 umestil v čas? BMW X3 je že ugledal luč sveta, BMW pa je istočasno predstavil tudi najmočnejšo različico X3 M40i. BMW X4 bo za razliko od X3 naprodaj od začetka leta 2018, M različici (X3 M in X4 M) pa bosta najverjetneje predstavljeni istočasno, kot je BMW storil ob predstavitvi modelov X5 M in X6 M. X3 M in X4 M bosta tako najverjetneje na trgu od konca leta 2019.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code