Na meji legalnega, z mnogimi modifikacijami in agresivnim izgledom E92 M3 kar vabi po nakupu. Od znotraj izgleda kot dirkalnik vendar je, verjeli ali ne, (vsaj v Veliki Britaniji) cestno legalen.

Ok, no resnica je ta, da se bo zanj zelo težko odločil kdo od nas, pa ne zaradi cene. Britanski M3 je, kot se za otoško državo spodobi, z volanom na desni strani. Verjetno me je ob pogledu na oglas, ki sem ga prvič zasledila na TopGear-jevi strani, nekaj pritegnilo, enostavno nekaj je izjemno privlačnega na surovi moči in notranjosti brez nepotrebnih “bedarij” kot je radio (kdo to sploh rabi ob takšnem purističnem zvoku motorja?), klasična centralna konzola skupaj z velikim nepokretnim originalnim volanom, ter zadnji sedeži, ki jih v Coupeju tako ali tako nihče ne uporablja (večino časa).

tuning-e92-m3 (4)

Seveda je jasno, da je srce vranca namenjeno dirkalnim stezam, vseeno pa je zanimivo, da se z njim lahko peljete tudi po javnih cestah. Si predstavljate, da v šolo v takšnem “brutalcu” odpeljete svojega otroka? V letu 2011 je bil spodnji E92 M3 še popolnoma “nedolžen“, potem pa je do današnjega dne prejemal.. in izgubljal marsikaj. Na seznamu se je znašno: Pectel SQ6 čipiranje, novo “živčevje” lahkega dirkalnega kablovja, Nitron NTR prilagodljivo vzmetenje, Akrapovičev izpušni sistem iz titana, AP Racing zavorni sistem, RAYS kovana 18-palčna platišča, karbonska vrata in pokrov motorja ter zelo opazen GT3 zadnji spojler. V notranjosti skoraj nič ni ostalo v standarni obliki: varnostna kletka je prva stvar, ki jo opazimo, seveda pa ne gre brez karbonskih športnih sedežev, digitalne instrumentne plošče, prilagodljivih pedalk in predvsem odstranjene izolacije, lepotnih podrobnosti ter seveda zadnjih sedežev.

tuning-e92-m3 (12)

M3, ki se je spremenil v resnega dirkalca, je na voljo pri Munich Legends, z nekaj več kot 500 konjskimi močmi, peresnimi 1300 kilogrami in okoli 75 tisoč prevoženimi kilometri pa je na voljo za 45.000,00 funtov, oziroma ~58.000,00 €

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code