Večinoma so takšne novice precej dolgočasne, vendar tole je popolnoma drugačna zgodba. Franciscus van Meel bo od prvega januarja 2015 namreč postal predsednik uprave BMW M, medtem ko se bo upokojil dosedanji direktor, Dr Friedrich Nitschke, ki odhaja iz vodilnega položaja po 36 letih delovanja pri BMW Group.

O prihodu van Meela smo sicer že pisali meseca maja, takrat je bilo znano še bolj malo podrobnosti kako se bodo stvari odvijale, članek si lahko preberete TUKAJ.

Še nikoli niste slišali za van Meela? Do sedaj za to niste imeli razloga, vendar njegovo delovanje v ozadju je precej obširno v Audi svetu. Njegova zadnja vloga je bila položaj direktorja Quattro GmbH od leta 2012 do začetka letošnjega leta. Z Audijem je sicer sodeloval že od leta 1996 in pri znamki imel kar nekaj položajev v razvoju karoserije in volanskega upravljanja vozil. Poudariti je potrebno, da je sodeloval pri razvoju karoserije Audija B7 RS4, RS6, S3, S1 in R8, ter tudi pri nekaterih manj (za nas) pomembnih modelih. Zanimivo bo torej opazovati spremembe pod novim vodstvom, ki se bodo morda pojavljale pri prihajajočih modelih M družine. Nekaj govora je že bilo o možnosti štirikolesnega pogona za M5 in M6.

bmw-m-van-meel

Dr Herbert Diess, član uprave za razvoj: “Položaj M GmbH v zgodovini podjetja na trgu še nikoli ni bil boljši in naša želja trenutno je dosegati vedno nove rekorde. Friedrich Nitschke je v zadnjih letih izvrstno opravljal svoje delo in je veliko prispeval k uspehu podjetja. Celotna uprava BMW AG se mu zahvaljuje za leta vestnega opravljanja dela.”

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code