Angleški medij Carwow je med seboj primerjal dva večna tekmeca; BMW serije 5 in Mercedes-Benz razreda E. Kateri je zmagovalec po obsežnem preizkusu?

Na posnetku najprej primerjamo koliko udobja ponuja prvi in koliko drugi avtomobil. Vidimo kako prostorna sta, kakšna je njuna praktičnost in kako dobra sta celostno gledano.

Mercedes-Benz razreda E je lep, luksuzen in udoben avtomobil. Je prestižna limuzina za kupce, ki si želijo nekaj dražjega, udobnega in se ne obremenjujejo z vozno dinamiko vozila. Mercedes E220d sicer ni slab avtomobil za vožnjo, le nagib v ovinkih in dinamičnost vožnje je v primerjavi z BMW serijo 5 nekoliko slabša.

Mercedes-Benz-E-Class (4)

Mercedes je v notranjosti čudovit in bogat s tehnologijo. Nekateri predeli in elementi so nekoliko slabše kakovosti kar od Mercedesa ne bi pričakovali. Informacijsko-zabavni sistem COMAND je nekoliko manj funkcionalen in manj prijazen za uporabnika kot BMW iDrive in Audi MMI.

Serija 5 se ni drastično spremenila v primerjavi s predhodnikom, prav zato je nekaterim manj privlačen avtomobil kljub M Sport dodatkom. Nam je nova serija 5 z M Sport paketom všeč, četudi smo v manjšini. Notranjost je tipična za znamko in jo poznamo že iz serije 7. Je elegantna, kvaliteta izdelave pa je ena najboljših v razredu, saj ne uporablja cenene plastike in drugih poceni materialov. Za glavo in noge ponuja več prostora kot konkurent, trije odrasli pa se na zadnji klopi počutijo bolje v Mercedesu.

comarison-bmw-5-series-f10-g30 (23)

Na področju same vožnje BMW prekaša Mercedesa. BMW 520d uporablja prilagodljivo M Sport vzmetenje in je zato bolj udoben, vznemirljiv in dinamičen kot Mercedes z opcijskim zračnim vzmetenjem. Krmiljenje je bolj natančno in neposredno, v zavojih je manj nagibanja in s tem lahko povzamemo, da je BMW bolj športno naravnan avtomobil. Kljub športnosti ohranja udobje in pri tem celo prekaša Mercedesa.

Vozili se na testu odrežeta zelo podobno. Obe vozili sta izjemni in bodoči lastnik z nobenim ne bo brcnil v prazno. A Carwow trdi, da je BMW 520d celostno boljši avtomobil. Je bolj udoben, prostoren in dinamičen.

Vabljeni k ogledu posnetka.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code