Ko raziskujete potencial svojega vozila iščete meje katere ima določeno vozilo. Kako se rešiti iz situacije kot je prekrmarjenje, kako nadzorovano vzdrževati zdrs zadka, držati dirkaško linije ... vse to in še več vas želi podučiti BMW M s svojimi videoposnetki.

Preden se zapeljete s svojim športnikom morate razumeti prekrmarjenje in podkrmarjenje ter kako se z njima spopasti.

O prekrmarjenju govorimo, ko zadnja kolesa izgubijo oprijem, vozilo pa zavije bolj kot je voznik načrtoval, kar se lahko kaže v popolnem obratu na mestu. Če pride do tega nikakor ne stopite na zavoro, saj je to najslabše kar lahko v tem primeru naredite. Če želite varno rešiti situacijo morate med drsenjem sprednja kolesa obrniti v smer kamor želite iti.

bmw-training-school-video (3)

Podkrmarjenje pa je trenutek, ko oprijem izgubijo sprednja kolesa, kar lahko rešimo z minimalnim popravljanjem volanskega obroča, s čemer ponovno vzpostavimo stik s cesto. Če odreagiramo prepozno se lahko vse skupaj konča ob robu ceste ali v odbojni ograji.

Ko obvladate te veščine lahko poskusite vzdrževati nadzorovan zdrs zadka vozila, kar je ultimativna uravnovešenost med voznikom in vozilom, za slednje pa je potrebno veliko plina in hitrega premika sprednjih koles. Ko zadek vozila izgubi oprijem je potrebno kolesa takoj usmeriti kamor želimo, da gre vozilo, potrebno pa je dodati tudi veliko plina.

bmw-training-school-video (1)

Trener vožnje pri BMW BTCC, Colin Turkington je demonstriral vse zgoraj našteto, poleg tega pa še kako zavijati na dirkališču, kdaj zavirati in kdaj začeti s pospeševanjem. Sproščena in gladka vožnja je veščina, ki bi jo moral osvojiti vsak voznik, a je vse prej kot lahka veščina, saj je za osvojitev potreben čas in trening.

Vse uporabne nasvete si oglejte v spodnjih videoposnetkih.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code