Ko tema pogovora zaide na predelave serije 2 se vsi strinjamo, da je težko bolj 'hardcore' od izvedenke, ki so jo sestavili fantje pri AC Schnitzer.

Pri nemškem tunerju AC Schnitzer so ‘baby’ M-a predelali tako kot le oni znajo in tako dobili najbrutalnejšo izvedenko M240i imenovano ACL2, ki je še mnogo hitrejša od prave M2. Njihov avtomobil je prava ‘zver’ ne glede na to kako jo pogledamo. Projekt se je začel z namenom, da vidijo kako hitro gre v resnici lahko F22 šasija in ugotovili, da zna ta mali coupe ne samo izgledati dobro ampak zna biti tudi izjemno hiter.

Med testiranjem na njihovem ‘domačem’ dirkališču Sachenring, kjer so na testno vožnjo povabili tudi nekaj posameznikov, so rezultati osupnili čisto vse. AC Schnitzer ACL2 ni samo postavil dobrega časa kroga, vendar mu je nekako uspelo prehiteti celo tistega, ki ga je postavil super športnik Lamborghini Aventador SV s 750 konjskimi močmi in ogromno ceno. Če vas zanima še nekaj impresivnih številk,vam lahko povem, da stotico doseže v 3,9 sekunde, končna hitrost pa znaša kar 315 kilometrov na uro.

Torej kaj ga naredi tako hitrega? No AC Schnitzerjevi inženirji so za osnovo vzeli BMW M240i  in ga ponesli na povsem novo raven z vgradnjo motorja S55 iz M4, ki je bil še dodatno predelan, da po novem proizvaja zavidljivih 570 konjskih moči, kar je 200 konjev več od tovarniške M2. Dodatno so vgradili še avtomatsko zaporo diferenciala z možno zaporo od 25 pa do 95%, ki omogoča zelo hitro vožnjo skozi ovinke. Z vso hitrostjo seveda pride tudi potreba po ustavljanju, zato so vanj vgradili tud močne 6 batne čeljusti spredaj s 400x38mm karbonsko-keramičnimi, navrtanimi diski in 4 batne čeljusti zadaj s 380x28mm ravno tako karbonsko keramičnimi navrtanimi diski, ki poskrbijo, da se avtomobil res dobro ustavi v vsaki možni situaciji..

Poleg vseh nadgradenj je ACL2 šel tudi na shujševalno dieto, rezultat tega pa je razmerje med težo in močjo impresivnih 2,59 kilograma na konjsko moč, kar osramoti tudi superšportnike kot so Ferrari 458 Italia ali Porsche 911 GT3 RS. K temu pripomore ogromna količina ogljikovih vlaken, lažji školjkasti sedeži in izjemno lahki akumulator, ki še dodatno poudarijo črko ‘L’ v  imenu konceptnega vozila, ki pomeni Leicht . Ja prav ste prebrali ACL2 na žalost ni naprodaj, vendar je le demonstracija česa so pri AC Schnitzerju sposobni. V primeru da bo šel v prodajo, lahko pričakujemo ceno preko 150 tisočakov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code