Vorsteiner, ki je znan po odličnih aerodinamičnih dodatkih, tokrat predstavlja svoje karbonske izdelke na White Pearl BMW i8.

Seveda je Vorsteiner po dolgem in počez prehvalil svoje izdelke in prav je tako, vendar se je kaj kmalu razvnela debata o tem, ali aerodinamični dodatki zares izboljšajo aerodinamičnost. Vorsteiner je na hibridnem športniku prikazal sprednji podaljšek odbijača, zadnji difuzor in prtljažni spojler. Njihovi izdelki so testirani po sistemu CFD – kar so kratice za “Computer Fluid Dynamics”, oziroma po domače: le računalniška ugibanja. Nič se ne more primerjati z dejanskim vetrnim tunelom, seveda pa ima slednji tudi svojo ceno. Je to le marketinška poteza, s katero kupce nagovrajajo z uporabo “moderne” tehnologije, ali so Aero dodatki zares aerodinamični? Vsekakor BMW i8 ne potrebuje večjih posodobitev, saj je nemška ekipa inženirjev münchenskega podjetja ob lansiranju v letu 2014 odlično opravila svojo nalogo.

vorsteiner-i8 (9)

Ne glede na funkcionalnost dodatki Vorsteinerja vozilu vizualno zelo pristojijo, na sebi pa i8 nosi tudi nova, serije VFF 103, platišča v Platinum Gunmetal.

Vir: Bimmerpost

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code