Zadnje čase smo bili priča številnim primerkom kultnih BMW vozil, ki so skozi leta vztrajno pridobivali na vrednosti. Danes vam predstavljamo vrhunsko ohranjen primerek E30 generacije različice 323i, ki je v Belgiji na voljo za slabih 70 tisoč evrov.

Če ste mislili, da je BMW generacije E30 največ vreden v športno nastrojeni različici  M3 ste se motili, saj visoko vrednost dosegajo tudi druge izjemno ohranjene različice tega kultnega modela. Prav tak primerek vam predstavljamo danes, le-ta se namreč prodaja z le 260 prevoženimi kilometri za slabih 70 tisoč evrov. Na drugi strani Atlantika se to pretvori v slabih 83 tisoč dolarjev.

BMWBLOG-bmw-e30-serija3-323i (5)

Za ta denar lahko izbiramo med popolnoma novim M3 z nekaj dodatne opreme, seveda pa tako kultna klasika predstavlja povsem drugo veselje, z leti pa bo na vrednosti le še vztrajno pridobivala.

Z le enim lastnikom, ki si ga je lastil vse od novega, si le stežka predstavljamo, kako težko mu je bilo, ko z njim iz neznanih razlogov ni veliko prevozil. Na videz izgleda naravnost čudovito brez kakršnihkoli modifikacij, odet v rdečo barvo, ki je še nekoliko bolj iskana. Opremljen z ročnim pet-stopenjskim menjalnikom in šestvaljnim bencinskim motorjem, ki je, ko je bil nov leta 1985, razvil 150 ”konjev”. Seveda pa glede na malo število prevoženih kilometrov verjamemo, da motor še vedno razvije vseh 150 ”konjev”. Do stotice naj bi po uradnih podatkih pospešil v devetih sekundah, kar je bilo za tiste čase zelo solidno. Kljub temu, pa se ta različica ni nikoli prodajala v Ameriki, zato ta primerek svojega naslednjega lastnika čaka v Belgiji.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code