Zadnji bavarski predstavnik flote BMW M je prav posebna in težko pričakovana različica; BMW M4 CS, ki se je javnosti predstavila na M festivalu na Nürburgringu.

Uradno predstavitev je vodil Dirk Häcker, vodja razvoja pri BMW M, ki je pred BMW testnim centrom javnosti razkril novinca. Dirk Häcker je poleg drugih tehnikalij razkril tudi čas vozila na dirkališču, kar za M4 CS na Nürburgringu predstavlja rezultat 7 minut in 35 sekund, kar je 7 sekund več kot M4 GTS.

M4 CS se uvršča med modela M4 Competition Package in M4 GTS in združuje del brutalnosti iz M4 GTS in vsakdanjo uporabnost, ki jo nudi M4 Competition Package.

BMW M4 CS uporablja že poznan BMW TwinPower Turbo 3,0-litrski vrstni šestvaljni motor, ki v primerjavi z M4 Competition Package razvije 10 konjskih moči več, torej skupaj 460 konjskih moči. Edini menjalnik, ki je na voljo pri tem vozilu je hitri 7-stopenjski M dvosklopčni menjalnik, ki poskrbi za odličen pospešek do 100 km/h – slednji znaša le 3,9 sekunde.

BMW-M4-CS-world-premiere (30)

CS je že serijsko opremljen z BMW prilagodljivim M vzmetenjem, pnevmatikami Michelin Pilot Sport Cup 2 in Style 763M platišči, ki so bile prvič prikazane na M2 in M3 na dogodku NYIAS 2017.

Med osnovnimi barvami so na voljo tri tovarniško določene. Prva je kovinska San Marino Blue, druga na voljo je kovinska Lime Rock Grey zelo posebna in zadnja izbira pa je Frozen Dark Blue II, ki je v matiranem odtenku in bo na voljo le pri omejeni količini modelov.

Globalno je načrtovanih okrog 3000 primerkov. Več izvedite v spodnjem posnetku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code