Novi BMW X3M bo M3 v terenski obliki. Kljub eleganci in terenski naravnanosti naj bi ponujal izjemne vozniške občutke, katerih nismo vajeni v takih avtomobilih.

Visoko zmogljive različice športnih terencev v ponudbi znamke BMW se kar hitro vrstijo drug za drugim, a trenutno najbolj zagreto pričakujemo X3M. Trenutno je na voljo različica X3 M40i, ki sicer zagotavlja izjemne zmogljivosti, a le-te za marsikoga niso dovolj. BMW obljublja, da bo X3M nudil izjemne vozniške užitke za kompaktnega športnega terenca. To kar je M3 za limuzine, bo X3M za terence. X3M je bil že večkrat ujet med testiranjem, danes pa vam prvič prikazujemo tudi notranjost.

Novi BMW X3M se bo močno razlikoval od običajnega X3, od X3 s M Sport paketom pa le če boste pozorni na podrobnosti. BMW M oddelek se zadnje čase bolj nagiba k zmogljivostim in elegantnem športnem videzu, ki ne izstopa tako močno. Zagotovo bo pa imel štiri zaključke izpušne cevi, večja aluminijasta platišča, modro obarvane zavorne čeljusti in druge dodatke. Tudi v notranjosti lahko pričakujemo razne dodatke, novo M prestavno ročico samodejnega menjalnika  in M digitalne merilnike z rdečo tipko za zagon motorja.

BMWBLOG-2019-BMW-X3M (8)

Seveda pa nas najbolj zanima kaj bo pod pokrovom. X3M bo imel vgrajen 3,0-litrski prisilno polnjeni vrstni šestvaljnik kodno imenovan S58, ki naj bi razvil okrog 450 ”konjev”. Pričakujemo tudi napredni štirikolesni pogon in osem-stopenjski samodejni menjalnik, z dodatnim paketom pa pričakujemo končno hitrost okrog 275 kilometrov na uro.

Fotograf: Carscoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code