TVR ni edino podjetje, ki bo obujeno od mrtvih, saj se na trg vrača tudi nemško podjetje Wiesmann, ki si je že zagotovilo uporabo motorjev BMW M. Že zdaj vemo, da bodo nova Wiesmann vozila nadvse zabavna!

Zaenkrat je o prihajajočem novem modelu nemške znamke znano še zelo malo, a podjetje Wiesmann je opravilo svojo pred-razvojno fazo ter se povezalo z znamko BMW, ki bo za nove modele izdelal izpopolnjene in zmogljive motorje. Romantiki bi jih poimenovali kar “bavarsko visokozmogljivo srce”. Ni še znano kateri motor bodo uporabili pri podjetju Wiesmann, a omenjeno podjetje motorje BMW M uporablja že vse od leta 1993. Z novico, da so se odločili za odlične motorje BMW M pa je podjetje pridalo, da “želijo zagotoviti odlično prihodnost svoji novi generaciji športnih avtomobilov.”

Ustanovitelj podjetja Wiesmann, Mario Spitzner je dejal, da “so v pred-razvojni fazi, ki se je zdaj zaključila, izredno dobro sodelovali s svojim zanesljivim partnerjem BMW Group, nad čemer so navdušeni.”

wiesmann-bmw-m-engine (11)

Wiesmann bo v prihodnosti razkril tudi podrobnejše informacije o samem vozilu za katerega je že znano, da bo izdelan povsem na novo, uporabljeni pa bodo novi napredni materiali ter še bolj napredna tehnologija. Avtomobil bo umeščen v kategorijo luksuznih vozil, podjetje pa bo previdno oblikovalo karakteren Wiesmann dizajn.

Wiesmann sicer ni najbolj odmevno ime v svetu avtomobilizma, pa vendar so skozi leta izdelali kar nekaj zanimivih kupejev in brezstrešnih dvosedov. Žal jih je leta 2013 močno prizadela finančna kriza. Takrat jih je prevzelo podjetje Roheen and Sahir Berry. Nas že močno zanima kakšen bo njihov nov avtomobil in kateri BMW M motor bo uporabljen v njem. Do sedaj so se namreč njihovi avtomobili izkazali kot zares izvrstni!

Oglejte si jih v spodnji galeriji, zmogljivost prave pošasti s 4,4-litrskim TwinPower Turbo motorjem iz BMW M5 pa prisluhnite in se ji čudite v spodnjem videoposnetku.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code