Leipzig. Tovarna BMW v Leipzigu je danes začela s serijsko proizvodnjo BMW serije 2 Active Tourer. Po zaslugi visoke fleksibilnosti tovarne, poteka proizvodnja novega modela preko proizvodne linije skupaj z drugimi vozili BMW serije 1 in serije 2 ter BMW X1. Za to so bili v lakirnici in v oddelku montaže nujni le majhni prilagoditveni ukrepi. […]

Leipzig. Tovarna BMW v Leipzigu je danes začela s serijsko proizvodnjo BMW serije 2 Active Tourer. Po zaslugi visoke fleksibilnosti tovarne, poteka proizvodnja novega modela preko proizvodne linije skupaj z drugimi vozili BMW serije 1 in serije 2 ter BMW X1. Za to so bili v lakirnici in v oddelku montaže nujni le majhni prilagoditveni ukrepi. Le pri konstrukciji karoserije je bilo zaradi nove arhitekture vozila in sprednjega pogona, potrebno zagotoviti ločeno proizvodno območje. BMW serije 2 Active Tourer je prvo vozilo znamke BMW s sprednjim pogonom in prvi model v segmentu Sports Activity Tourer. “Z BMW serije 2 Active Tourer dolgoročno zagotavljamo obremenilno zmogljivost naše tovarne in s tem naša delovna mesta. Še več: z integracijo tega in drugih modelov ter povečane vertikalne proizvodnje v tovarni, smo naše število zaposlenih z 2600 v letu 2011, do danes uspeli povečati na 4000”, je povedal direktor tovarne dr. Milan Nedeljkovic.

2015_bmw_2-series_active_tourer_40_1920x1080

 Ta rast se odraža tudi v naložbah in v strukturi tovarne. Po začetnem vložku v višini 1,2 milijarde evrov za otvoritev tovarne leta 2005, skupne naložbe do danes znašajo prek 2 milijarde evrov. K temu sta svoje prispevali tudi izgradnja obrata za proizvodni center za avtomobile BMW i in izgradnja ter nadaljnji razvoj klasičnih proizvodnih tehnologij v stiskalnici, izdelovanju karoserij, lakirnici in montažnem oddelku.

Produktion BMW 2er Active Tourer (F45)

BMW serije 2 Active Tourer s svojim prostorsko funkcionalnim konceptom, arhitekturo sprednjega pogona in ponudbo 3-valjnih motorjev orje ledino. Kot že pri BMW i3 in BMW i8 se je podjetje tudi tokrat odločilo za lokacijo v Leipzigu, od koder bodo na cesto vozili sveže novosti. “Integracija BMW serije 2 Active Tourer dolgoročno postavlja našo tovarno na dva stabilna stebra. Na eni strani s tem proizvajamo klasične avtomobile kompaktnega razreda v zelo učinkovitih strukturah še naprej v Nemčiji. Na drugi strani pa v Leipzigu pospešujemo inovativno proizvodnjo avtomobilov z vidika alternativnih pogonskih sklopov in lahke konstrukcije iz karbonskih vlaken”, je poudaril Nedeljkovic.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code