Goljufije je na svetu vedno dovolj. Zato da so zakoni enakovredni za vse, pa poskrbijo raziskovalne enote in policija. Zaradi takšnih pripetljajev nepridipravi državo okradejo približno dveh milijonov evrov letno.

Policija je na Irskem zasegla kar 18 močnejših izvedb BMW modelov, saj so bili slednji registrirani z manjšimi motorji kot jih imajo v resnici. Zaradi manjše prostornine motorja in moči bi se namreč izognili višjemu davku. Veliko vozil je bilo primerkov E60 serije 5, ki so bili registrirani kot 1,9-litrski, med njimi pa je tudi primerek E46 M3. S tem bi se potencialno izognili davkom, ki bi se pri nekaterih povzpeli za dodatnih 1,200 €. Lokalne oblasti menijo, da je goljufija dejansko bolj razširjena. Po njihovem mnenju so v takšne prekrške vpleteni mnogi Mercedes-Benz, Land Rover in Jaguar avtomobili.

18367667471036405502

Te goljufije so po ocenah irsko vlado vsako leto stale okoli 2 milijona evrov. Storilec je bil v začetku tedna že aretiran v Dublinu in je obtožen tatvine in goljufije, vozila pa je zasegla dublinska državna policijska enota.

zasezena-vozila2

Irska policija je zato vsem lastnikom avtomobilov, ki so morda v podobni situaciji svetovala, da naj ponovno preverijo registracije, ki morajo biti v skladu z zmoglivostjo in prostornino motorja.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code