BMW je imel na ženevskem avtomobilskem salonu tudi letos kaj pokazati, zato si poglejmo s čim so nas tokrat navdušili.

BMW M8 Gran Coupe:

Zagotovo eno največjih presenečenj letošnjega avtomobilskega salona. Mnogi menijo, da je BMW s tem avtomobilom res zadel v polno, saj v celoti kaže oblikovalske sposobnosti zaposlenih na tem projektu. Nizka kupejevska linija in agresivni dodatki že na daleč kričijo športnost, medtem ko štiri vrata in precej velik prtljažnik omogočajo tudi dobršno mero praktičnosti.

BMWBLOG-bmw-at-GIMS-2018 (18)

Če pustimo ob strani izjemno obliko, ki si jo dodobra lahko ogledate v spodnji fotogaleriji, je najbolj važno seveda kaj se nahaja pod pokrovom motorja. Odgovor na to je preprost in sicer bo BMW M8 Gran Coupe poganjal že znani 4.4 litrski twin turbo V8 motor z več kot 600 konjskimi močmi spojen z 8 stopenjskim avtomatskim menjalnikom in športno naravnanim M xDrive štirikolesnim pogonom, kot ga najdemo v novi generaciji BMW M5. Če to ni recept za brutalnost, potem pa res ne vemo kaj je.

BMW i4 (napoved):

Ravno na letošnjem ženevskem avtomobilskem salonu, je Herald Kruger potrdil, da je koncept BMW i Vision Dynamics v bistvu predogled bodočega električnega člana družine ‘i’ – BMW i4. Pričakujemo doseg do 600 kilometrov, pospešek do stotice v štirih sekundah in največjo hitrost okoli 200 kilometrov na uro.

BMWBLOG-geneve-i4-i-vision

”Do leta 2025 naj bi v naši ponudbi predstavljali 25 povsem ali deloma električnih vozil. Na frankfurtskem avto salonu lanskega septembra smo predstavili našo strategijo, ki se bo lotila e-mobilnosti s konceptom BMW i Vision Dynamics. Slednji koncept pa bo kmalu postal tudi realnost, sedaj tudi potrjeni kot BMW i4, je dejal Kruger. Zagotovo bo še zanimivo videti v katero stran se bo koncept razvil v naslednjih dveh letih, ko naj bi prvič zapeljal na ceste.

BMW M2 Black Shadow Edition:

BMW je ravno tako predstavil še enega člana M družine in sicer posebno Black Shadow različico majhnega športnika BMW M2. Ta premore enak s turbinsko polnjen vrstni šestvaljnik, ki razvije standardnih 370 konjskih moči in 465 Nm navora.

BMWBLOG-bmw-at-GIMS-2018 (4)
Do stotice se požene v 4,3 sekunde, če izberete opcijski sedem stopenjski menjalnik z dvojno sklopko, če pa se odločite obdržati standardni šest stopenjski ročni menjalnik, pa je rezultat za dve desetinki sekunde počasnejši. Odlikuje ga torej le Sapphire Black barva, mat črna 19 palčna platišča ter nekaj karbonskih dodatkov.

BMW X4 M40d:

Poleg vseh teh glavnih akterjev BMW razstavnega prostora, je vredno omeniti še novo generacijo BMW X4 in sicer v različici M40d, ki je bila poleg različice xDrive30i na ogled prvič, v Ženevo pa se je avtomobil pripeljal kar po cesti. Dovolj? Če ne imate še čas zato pot pod noge in v Ženevo, ne bo vam žal.

88. Geneva International Motor Show, 06.03.2018, Palexpo - Guido ten Brink / SB-Medien

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code