BMW zaključuje svojo serijo posnetkov o BMW M3 z zadnjo, najnovejšo generacijo, ki postavlja povsem nove mejnike. Od leta 2014 se je BMW M3 namreč razdelil pod dve imeni: Coupe in kabriolet sta se preimenovala v BMW M4, M3 pa je ostala le limuzina.

Spodnji posnetek predstavlja peti in zadnji del pet delne serije o najbolj uspešnem modelu BMW M – M3. Do sedaj sta bila že predstavljena začetnik dinastije: E30 M3, predstavljen je bil tudi njegov naslednik E36 M3 in E46 M3, ter E92 M3 z osemvaljnikom, zadnja generacija pa se vrača na vrstni šestvaljnik prostornine treh litrov.

Po uspešni 25-letni zgodbi BMW pričenja s popolnoma novim obdobjem. V spodnjem posnetku vodja projekta za M3 in M4, Michael Wimbeck in Florian Staiger, inženir projekta obrazložita, kakšen je bil proces razvoja in proizvodnje do modela, ki ga lahko občudujemo danes. Njihova filozofija: ustvariti atleta v svečani obleki, novinec je tako od predhodnika lažji za približno 80 kilogramov, osredotočen na funkcionalnost, s 4,1 sekunde do stotice in 431 konjskimi močmi pod pokrovom motorja pa prikazuje svoj mega-športen karakter.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code