Isle of Man/München, 2.6.1014. Michael Dunlop (Severna Irska) si pribori zmago za BMW Motorrad na Isle of Man TT Superbike dirki (Velika Britanija).

Pred drugouvrščenim Guy Martinom (VB), Michael prevozi ciljno črto z 20,5 sekunde prednosti. Dunlopova izjemna zmaga je natanko 75 let po zadnji zmagi za BMW Motorrad Superbike na Isle of Man v letu 1939, ko je Georg Meier (Nemčija) osvojil zlato z Type 255 Kompressor.

Dunlop je tako praznoval svojo osmo zmago na Isle of Man z BMW S 1000 RR, BMW Mottorad/Hawk Racing so ga prijavili, podprt pa je bil tudi iz strani BMW Motorrad Motorsport. Strokovnjaki iz Münchna so na tekmovališču pomagali s svojim znanjem in tehnično podporo, npr. BMW Motorrad Motorsport je priskrbel Superbike motor za Dunlopov RR.

Dunlop je prevzel vodstvo že v prvem krogu in med dirko postavil dva nova rekorda krogov. Po šestih osupljivih krogih na zahrbtni progi, je z zastavo praznoval svojo prvo TT zmago z BMW motornim kolesom.

Michael Dunlop je povedal: “Od zadnje zmage je minilo kar 75 let zato je današnja zmaga res lepo darilo. Hawk Racing in BMW Motorrad ekipi sta skupaj delovali odlično, vsem smo pokazali, da z BMW S 1000 RR lahko dokončaš dva kroga v najmočnejšem tempu. Da motorno kolo lahko zrdži tako zahtevno vožnjo je naravnost fantastično. BMW s tem ne prikazuje samo svojega potenciala, temveč se vidi, da se bo iz tega kolesa razvilo še veliko. Moja ekipa je bila pokonci celo noč, da smo pripravili moj RR, Kurt Böck iz BMW Motorrad Motorsport  je bil prava zvezda, ne morem se dovolj zahvaliti celotni ekipi.”

Berthold Hauser, BMW Motorrad Motorsport tehnični direktor je komentiral zmago: “Tekmovati na Isle od Man je zelo poseben izziv in ponosni smo, da smo lahko del Michaelovega uspega. V zadnjih tednih smo intenzivno delali skupaj z BMW Motorrad/Hawk Racing v pripravah za Isle of Man. Tekmovanje je popolnoma drugačno od tistega na dirkalni stezi. Na teh zahtevnih cestah je kolo potisnjeno do ekstremov in čez limite. Naša naloga je bila Michaelu dati takšen RR, ki lahko kljubuje nalogi in uspelo nam je. Smo več kot srečni, da smo s skupnimi močmi prispeli do te zgodovinske zmage.”

“Čestitke Michaelu in BMW Motorrad/Hawk Racing. To je zelo poseben uspeh za BMW Motorrad Motorsport”, je dodal Udo Mark, direktor trženja pri BMW Motorrad Motorsport. “Naše sanje so bile videti Michaela zmagati Isle of Man točno 75 let za zgodovinskih zmagoslavjem Meierja- in te sanje so postale resničnost. Zahvala vsem, ki so igrali svojo vlogo v tem uspehu. Sedaj smo zelo optimistični tudi za preostale dirke na Isle of Man.”

Dunlop in BMW Motorrad/ Hawk Racing ekipa bo tekmovala tudi v Superstock dirki v ponedeljek in Senior TT dirki v petek.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code