Govorice o Competition paketu za BMW M5 se pojavljajo že od časov, še preden je na trg prišla običajna različic. Ta je glede na ostalo modelno paleto M divizije seveda smiseln, še posebej če pogovor nanese na konkurenco.

Govorimo seveda o jeznem Mercedes Benz E63 AMG z dodatno oznako ‘S’, ki zagotovo trese hlače inženirjem v Munchnu. Competition paket je tako le še vprašanje časa, največje vprašanje pa se poraja pri tem, kaj več bo sploh zmogel ponuditi od klasičnega 600 konjskega BMW M5. Veliko domnevanj in špekulacij je že bilo izrečenih na to temo, pa vendar imamo končno nekaj konkretnih, oprijemljivih informacij od osebe, ki je lahko celo vnaprej naročil svojega.

Competition paket bo tako v 4.4 litrsko konjušnico pod pokrovom motorja primaknil dodatnih 25 konjskih moči, kar bo pomenilo, da bo imel le ta celo več moči od glavnega konkurenta iz Stuttgarta, ki jih premore ‘le’ 612. O količini navora ni še nobenih informacij, vendar lahko glede na F10 serijo sklepamo, da bo navor ostal nespremenjen, medtem ko lahko pričakujemo množico ostalih dodelav na podvozju, ki bodo avtomobil naredili še boljši med norim divjanjem skozi zavoje najljubšega dirkališča.

Spotted - BMW M5 F90 - Ljubljana (20)

Avtomobil bo tudi nižji od standardnega in sicer za 7 milimetrov spredaj in kar 10 milimetrov zadaj. Poleg vzmetenja in geometrije podvozja, bo dodelan tudi izpušni sistem, ki bo omogočal bolj teatralno zvočno kuliso; tako, ki je bližje zloveščemu zvoku iz mercedesovega V8 arzenala. Karbonsko keramične zavore verjetno ne bodo standardne ampak bodo na voljo za doplačilo, vendar počakajmo na uradne informacije. Skratka, komaj čakamo prve slike in potrjene uradne informacije. Ali je mogoče, da bomo priča še boljšemu pospešku do stotice od standardnega BMW M5, ki je v rokah Motor trend ekipe, le to dosegel v vsega 2.8 sekunde?

Vir: Bimmerpost

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code