Spletna stran iSeeCars.com je naredila raziskavo in predstavila 10 avtomobilov, ki se jih lastniki znebijo že po prvem letu lastništva v večji meri, kot se to dogaja pri drugih avtomobilih.

Naj si bodo to zgolj take okoliščine ali le želja po novem avtomobilu. Včasih se zgodi, da lastniki vrnejo avtomobil že po zelo kratkem obdobju lastništva, to pa se očitno pri nekaterih avtomobilih dogaja bolj pogosto, kot pri drugih.

Analizirali so kar 46 milijonov različnih avtomobilov kupljenih med letoma 2014 in 2017 iz raziskave pa so izvzeli avtomobile, ki so imeli manj kot 1.500 prevoženih kilometrov. Še najbolj zanimivo je ravno to, da je med desetimi kar 8 Nemških in Britanskih luksuznih avtomoblov, druga dva pa sta Nissana. Na najvišje mesto se je tokrat zavihtel Mercedes Benz razreda C, pri katerem se kar 12.4% novih avtomobilov proda naprej že znotraj prvega leta lastništva. To je skoraj štirikrat toliko kot znaša povprečje 3.4% odstotka preprodanih avtomobilov v prvem letu lastništva.

Presenetljivo so na ta seznam poleg Mercedes Benza, Minija in dveh Land Roverjev prispeli tudi kar trije BMW-ji. Z 9 odstotki je najnižje na seznamu BMW X3, le mesto višje pa je uspel z 10.4 odstotki preprodanih vozil v prvem letu lastništva priti BMW X1. Se sprašujete kateri je uspel priti najvišje? Ta ‘čast’ je pripadla BMW seriji 3, ki je z 11,8 odstotka le za las zaostal za prvo uvrščenim razredom C.

Verjetno lahko prvi dve mesti v veliki meri pojasnimo s sistemom t.i. yahreswagen-ov kjer si lahko nemški poslovneži (podobno delajo tudi drugje po svetu) z zelo dobrim popustom vsako leto kupijo povsem nov avto in pri tem izgubijo zelo malo denarja. Trgovec vzame njihovega ‘starega’, ki je bil ravno tako kupljen pri njih v račun in zasluži še na tistemu avtomobilu. Podobno delajo tudi nekatera podjetja za svojo floto vozil. Le ti potem kupijo več avtomobilov naenkrat, med te pa največkrat spadajo ravno poslovne limuzine srednjega razreda.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code