M2 je vsekakor najbolj pričakovan BMW-jev avtomobil letošnjega leta. Bolj, kot se približuje dan predstavitve, bolj smo neučakani. Pri BMW-ju pa nas še "dražijo"!

Vemo, da prihaja. Že nekajkrat ga je bilo moč opaziti na testiranjih, vse pogosteje pa se pojavljajo tudi videoposnetki in podrobnjše informacije o bodočem prišleku. Do uradnega razkritja malega športnika nas ločita še slaba dva tedna; 14. oktobra je namreč dan, ko bo BMW neučakani javnosti predstavil naslednika navdušujoče serije 1M Coupé. BMW Deutschland nas je ob tej priložnosti podražil s spodnjo sliko in objavo, ki pravi: “Strastna zmogljivost. Veselimo se razburljivega oktobra!”

bmw_m2_teasing_01

Za novinca je že znana barvna paleta, ki bo ob začetku prodaje precej omejena. Sprva bodo na voljo barvni odtenki Long Beach Blue, Alpine White, Mineral Grey in Black Sapphire. Uradna barva, ki se bo najverjetneje pojavila tudi ob predstavitvi, pa bo novi odtenek Long Beach Blue, v katerem je bil baby M opažen med testiranjem.

BMW_M2_Long_Beach_Blue

BMW M2 bo poganjala motorna enota N55, znana iz nedavno predstavljenega X4 M40i, z nekaj komponentami iz motorja S55, ki je nameščen v modelih M3 in M4. Izhodna moč, ki jo bo motor proizvedel, naj bi bila 365 konjskih moči in 465 Nm navora.

M2 je precej kompaktnejši in posledično tudi lažji od svojih večjih M bratov. Tehtal naj bi okrog 1400 kilogramov, kar mu bo omogočilo impresivno zmogljivost. Do stotice naj bi vas izstrelilo v 4,4 sekunde, najvišja hitrost pa bo, kot pri vseh ostalih, omejena na 250 km/h, opcija M Driver’s paket pa naj bi to hitrost dvignila do 274 km/h.

bmw_m2

[sam id=”14″ codes=”true”]

Ker pa BMW s svojimi športniki razreda M zelo očitno cilja na večji, donosnejši  in bolj perspektiven trg, bo uradna svetovna predstavitev enega najbolj težko pričakovanih BMW vozil januarja 2016 prav na ameriških tleh, natančneje v Detroitu, kot je bilo to izvedeno že za BMW M3 in M4 dve leti nazaj.

Cena vozila zaenkrat še ni znana, predvidevamo da med 60-65.000 eur,  je pa znano, da bo prodaja najverjetneje stekla meseca marca 2016.
Platišča bodo prenesena iz obstoječih M bratov M3 in M4, notranjost bo na voljo s črnim usnjem in modrimi šivi, parkirni senzorji bodo možni le zadaj, menjalnik bo na voljo tako v ročni kot tudi DCT različici, karoserija bo na voljo v štirih različnih barvnih odtenkih, M2 pa bo ostal brez karbonske strehe. Sprednji in zadnji odbijači bodo bolj razžirjeni in agresivnejšega izgleda, na zadku pa se bodo, kot je to za M modele že znano, bohotile štiri izpušne cevi.

m2-testiranje-2

Če gre verjeti govoricam, naj bi pri BMW po predstavitvi M2 naredili še močnejši različici po imenu M2 GTS in M2 CSL. Za razliko od standardnega modela M2 naj bi imel GTS okrog 380 konjskih moči, sicer pa naj bi bil v tesni povezavi z originalno M3 – poleg že tako agresivnega izgleda bo imela še bolj poudarjene odbijače, velik zadnji spojler, uporabljala bo večje prihranke na teži. GTS različico pričakujemo na BMW M Days 2016.

m2-csl

Različica CSL naj bi proizvedla kar 400 KM in še dodatno razširjene odbijače, zadnji spojler in ostale aerodinamične dodatke.

m2-csl-topspeed

Pričakovanja so vsekakor zelo visoka. Mi že nestrpno odštevamo dneve!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code