BMW i8, hibridni superšportnik, prvi svoje vrste, bo na voljo na avkciji Gooding & Co. na letošnjem Pebble Beach Concours d’Elegance. Na drugem koncu električnega sveta z BMW i3 je njegov športni brat BMW i8, ki kljub majhnemu 1,5-litrskemu motorju s kombinacijo električnega, proizvede že pravo moč superšportnika. Samo okoli 500 BMW i8 bo letošnje leto namenjenih ameriškemu […]

BMW i8, hibridni superšportnik, prvi svoje vrste, bo na voljo na avkciji Gooding & Co. na letošnjem Pebble Beach Concours d’Elegance.

Na drugem koncu električnega sveta z BMW i3 je njegov športni brat BMW i8, ki kljub majhnemu 1,5-litrskemu motorju s kombinacijo električnega, proizvede že pravo moč superšportnika.

Samo okoli 500 BMW i8 bo letošnje leto namenjenih ameriškemu trgu, pri BMW pa so se odločili vključiti tudi enega posebne izvedbe za avkcijo na Concours d’Elegance avgusta. Ameriški srečneži se bodo imeli priložnost potegovati za čisto prvi i8 posebne izdaje. Če bodo želeli postati njegovi lastniki, pa bodo morali na mizo položiti kar zajeten kup denarja.

pebble beachi8

Za ta dogodek je bil izdelan poseben i8, v Frozen Grey kovinski barvi z Dalbergia rjavim usnjenim oblazinjenjem, ki je bilo obarvano z uporabo ekstraktov rastlin; vse zelo “zeleno” bi lahko rekli. Za poudarke in šive pa je uporabljena BMW i modra barva. Denar, ki ga bodo dobili od prodanega vozila, bo šel v sklad podjetja Pebble Beach in Concours d’Elegance.

V ZDA je izvorna cena za BMW i8 137.700,00 $ oziroma 102.523,25 €, vendar Gooding upa na višjo vsoto zaradi avkcije, zato ocenjuje končno prodajno ceno med 150 in 200 tisoč dolarji. To je torej cena, ki vam daje ta lukzus, da ste v ZDA prvi lastnik novega BMW i8.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code