Nürburgring je za ograjami vsak dan napolnjen z navdušenci, ki posnamejo vsako novost ali prototip na štirih kolesih. Tokrat se je pred objektiv postavil F90 M5, ki je zaenkrat še preoblečen v kamuflažni vzorec.

Čeprav se leto 2018 zdi še daleč, slabi dve leti v resnici nista zelo oddaljeni. Kamuflažna testna vozila se po evropskih cestah testirajo že nekaj mesecev, tokrat pa se je luksuzna limuzina preselila tudi na slavno nemško dirkališče: Nürburgring. 4,4-litrski N63 osemvaljnik, ki ga najdemo že v trenutni generaciji, bo po veliki verjetnosti našel svoj dom tudi v F90 M5. Vseboval bo vsaj dva turbopolnilnika, konjske moči pa naj bi se iz trenutnih 560 KM povečale za približno 60 KM.

m5-1

Novi M5 skriva še eno novost: na voljo bo s štirikolesnim pogonom, s katerim bo lažje tekmoval s konkurenco – Za naslednjo generacijo modela, ki bo imel več navora in moči, bo pogon na zadnji kolesi enostavno premalo. Boljši oprijem cestišča bo zagotovljen s pogonom na vsa štiri kolesa, kar pomeni predvsem hitrejše pospeške. Kaj pa izgled? Ledvičke z dvojnimi letvicami, lahka platišča, podkrepljena z masivnim zavornim sistemom ter značilne štiri izpušne cevi ga izdajajo že od daleč. Oglejte si ga v spodnjem posnetku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code