Vedno več govora je o novem BMW roadsterju, ki bo po navedbah Automobile Mag prvi plod sodelovanja BMW s Toyoto. Koncept BMW Z5 bo razkrit prihodnje leto, proizvodno verzijo pa lahko pričakujemo leta 2017 z 2018 modelom. Ideja je ustvariti novo arhitekturo športnega vozila, ki bi služila tako Toyoti kot tudi BMW. Toyota se bo predstavila kot […]

Vedno več govora je o novem BMW roadsterju, ki bo po navedbah Automobile Mag prvi plod sodelovanja BMW s Toyoto.

Koncept BMW Z5 bo razkrit prihodnje leto, proizvodno verzijo pa lahko pričakujemo leta 2017 z 2018 modelom. Ideja je ustvariti novo arhitekturo športnega vozila, ki bi služila tako Toyoti kot tudi BMW. Toyota se bo predstavila kot športni kupe, BMW pa kot kabriolet .

BMW Z5 2018

Uporabljeni bodo lahki materiali, ki se jih že vključuje v BMW Z4, končni produkt pa bo lahko vozilo, težko do 1500 kg. Pod pokrovom bo imel BMW Z5 2,0-litrski turbo štirivaljnik s tremi opcijami moči: z 190, 245 ali 270 konjskimi močmi. Motor bo povezan s ZF 8-stopenjskim ali 6-stopenjskim avtomatskim menjalnikom.

Širijo se govorice, da bo v prihodnje na voljo tudi BMW Z5M, ki bi s turbo šestvaljnikom, ki ga najdemo v novih M3 in M4, proizvedel 425 konjskih moči.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code