Nova generacija BMW serije 3 naj bi po besedah vodilnih ''pometla'' s konkurenco. Nova tehnologija, najnovejši motorji in zmanjšana teža so dejavniki, ki naj bi pripomogli k izraziti dinamični vožnji.

Medtem, ko trenutna generacija serije 3 iz vseh strani dobiva močno konkurenco proizvajalcev kot je recimo Audi, Mercedes-Benz in celo Jaguar, inženirji že kar nekaj časa pripravljajo novo generacijo. Popolnoma nova generacija G20 naj bi na trg prišla leta 2019, verjamemo pa, da ne bo čisto drugačna od trenutne, temveč bo zunanja podoba le revolucija trenutne. Pričakujemo, da bomo videli oblikovalski jezik podoben seriji 5, le podrobnosti bodo naredile razliko. Spredaj opazimo velike ledvičke z bolj izrazito globino, katerih linije se nadaljujejo na pokrovu motorja. Na boku opazimo močno linijo, ki sega vse od sprednjega pa do zadnjega konca, kjer se elegantno zaključi v celoto. Blatniki so izraziti in na pogled robustni, ne manjka niti značilen ”Hoftmeister” zaključek zadnjega stranskega okna s kromirano obrobo. Zadnje luči so na novo zasnovane, opazimo pa tudi dva zaključka izpušne cevi.

BMWBLOG-2019-BMW-3-Series- (3)

Vemo, da bo nova generacija serije 3 uporabljala platformo imenovano CLAR (“Cluster Architecture”) z vzdolžno nameščenim motorjem. Le-to porabljajo vsi nedavni BMW modeli. V skladu z razvojem, ki je viden v seriji 5, omogoča zmanjšanje teže, obenem pa omogoča tudi uporabe jekla z visoko trdnostjo v strukturi glavne karoserije.

Fotograf: Carscoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code