Dobra novica je, da bo izkupiček od teh dveh posebnih primerkov šel za dobrodelen namen.

Glede na nova dva primerka, ki ju je naredil BMW lahko sklepamo, da je zlato nova moda. Če mislite, da je posebna le zlata barva na vozilu se motite. BMW je za modela i3 in i8 uporabil dejansko 24-karatno zlato, modela pa je zaradi svoje posebnosti poimenoval BMW i3 in i8 Starlight Edition.

Morda ste se vprašali zakaj Starlight? Če vozili pogledate od blizu lahko opazite zlat prah, ki je prisoten na celotnem vozilu, od sprednje maske do črnega zaključka avtomobila. Barvno prelivanje iz zlate do črne tako na svojevrsten način prikazuje nočno nebo polno zlatih zvezd. Gre za edinstveno dvoplastno barvo karoserije, ki izgleda vrhunsko.

Kar je še posebej zanimivo pa je dejstvo, da je BMW naredil le po en primerek vsakega modela, kar bo še posebej zanimivo za zbiratelje izredno posebnih vozil. Verjetno ne potrebujemo posebej poudarjati, da bo za takšno posebno barvo potrebno odšteti precej denarja, a BMW zaenkrat še ni določil kakšna bo cena vozil. Povedali pa so, da bosta te dve vozili prodani na dobrodelni dražbi, kjer bo šel izkupiček za podporo Dagmar in Václav Havel Foundation VIZE 97.

BMW i3 in i8 Starlight Edition sta grajena na povsem običajnih različicah. Za barvni odtenek je zaslužen BMW Group Czech Republic v sodelovanju s podjetjem Toplac, uradni partner pri BMW ColorSystem na Češkem. 23,75-karaten zlati prah, kar je največ za uporabo na takem vozilu, je priskrbelo podjetje Liebscher Blattgold GmbH. Na vsakem vozilu so štirje sloji zlata, zadnji sloj pa je nanešen ročno. Celo notranjost je obdana z zlatom, za posebnost pa poskrbi ploščica na kateri vozilo opozarja na svojo edinstvenost. Na slednji piše: “STARLIGHT Edition one of one”.

BMW i3 in i8 Starlight Edition sta na voljo za ogled v BMW salonu v Pragi od 21. junija 2018, obe vozili pa bosta prisotna tudi na mednarodnem filmskem festivalu Karlovy Vary, 4. in 5. julija.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code