120 vozil BMW serije 8 iz dvajsetih držav se 31. maja in 1. junija 2014 v Münchnu zbere za upihnitev svečk 25-tega rojstnega dne v upanju, da bodo pri BMW kmalu razmišljali o izdelavi nove generacije.

Ob lansiranju je bil korak pred časom in vse do danes vzdržuje čar brezčasnosti; kljub temu pa pogled na koledar razkrije razorožujočo resnico: 25 let je minilo odkar je bil BMW serije 8 svetu prvič predstavljen. Mednarodna skupnost oboževalcev se je prejšnji teden za počastitev obletnice zbrala v bavarskem rojstnem mestu. V Münchnu je potekala serija dogodkov, vključno s spektakularno parado 120 vozil pred upravno stavbo BMW, kjer so izkazali občudovanje ekskluzivnega luksuznega Coupéja.

Do leta 1999 je bilo skupaj proizvedenih 30,621 primerkov BMW serije 8, štiriindvajset izmed njih je bilo ročno narejenih v BMW Rosslyn obratu v južni Afriki. Zaradi davkov je bilo sestavljanje vozil tam bolj stroškovno učinkovito, kot uvažanje končnih izdelkov. Več kot dve tretjini vseh BMW serije 8 Coupe je bilo izdelanih kot dvanajst valjnikov in samo 1 od 6 je vseboval 6-stopenjski ročni menjalnik. Paradni konj serije 8- BMW 850 CSi je bil skupno proizveden v 1,510 enotah. Visoko zmogljiv model  je bil na voljo samo z ročnim menjalnikom, ki je sovpadal z njegovim športnim karakterjem.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code