Mnenja o konceptu, ki predstavlja poklon legendarnemu 3.0 CSL, so deljena. Ekipa oblikovalcev se je nedvomno potrudila in ustvarila nekaj drugačnega, nekaj ekstravagantnega... nastal je prototip z nešteto linijami in vpijočo barvo, ki vam je všeč... ali pa ne.

Spodaj si lahko ogledate uradne fotografije CSL Hommage, od zasnovanja na papirju do končnega izdelka, ki se je pretekli vikend prvič predstavil javnosti na Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Ikonični coupe iz sedemdesetih let prejšnega stoletja je tako dobil naslednika, ki si je od originala sposodil tudi nekaj značilnosti, kot je “batmobile” izgled, ustvarjen predvsem s pomočjo masivnega zadnjega spojlerja.

30-csl-hommage (12)

Karim Habib, vodja BMW oblikovanja pojasnjuje razmišljanje o zasnovanju BMW 3.0 CSL Hommage: “Za BMW oblikovalce, kot smo mi, je BMW 3.0 CSL modna ikona. Njegova kombinacija dirkalnih genov in elegance ustvarja privlačno estetiko, ki še dandanes osvaja srca mnogih. BMW 3.0 CSL Hommage upodablja veliko teh značilnih lastnosti, vendar ni njegova kopija. Nekatere vzporednice na prvi pogled niso očitne. V ljudeh smo želeli vzbuditi občutek družinske podobnosti in ne kloniranja.”

“Naši Hommage avtomobili ne dokazujejo le, kako ponosni smo na našo dediščino, ampak tudi na to, kako pomembna je preteklost za naše prihodnje modele,” pravi Adrian van Hooydonk, podpredsednik oblikovanja BMW Group. “Z inteligentno lahko konstrukcijo in sodobnih materialov 3.0 CSL Hommage prinaša značaj prejšnjega modela v 21. stoletje. Predstavljen je v novi in razburljivi preobleki.”
 

Kovanje v zvezde pa se skrije zaradi nekaterih medijev, ki so zelo skritizirali nekatere podrobnosti ali celo oblikovanje na splošno. Jalopnik.com ga je označil za “rumeno bruhanje, ki izgleda kot kitajska kopija originalnega 3.0 CSL”. Prav tako se je precej slabo obnesel pri Motor Authority, ki so že v naslovu izrazili svoje nezadovoljstvo: “BMW popolnoma obupa, sprejme grdoto za svoj edini oblikovalski navdih”. Se tudi vam zdi, da je ekipa bavarskih oblikovalcev tokrat zapeljala v popolno temo?

zdruzena- jalopnik-motor-authority

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code