21. junij 1979: s položitvijo temeljnega kamna za izgradnjo tovarne BMW Steyr, v času takratnega zveznega kanclerja dr. Bruna Kreiskyja, se je začela zgodba o uspehu.

Z začetno kapaciteto letne proizvodnje 150.000 motorjev, je v lanskem letu z montažnih trakov tovarne prišlo 1.000.000 motorjev. Vsak drugi novi BMW in vsak četrti novi MINI je v bil v letu 2013 opremljen z motorjem iz Steyrja. S tem je tovarna BMW Steyr največja tovarna motorjev BMW Group na svetu in z BMW razvojnim centrom za dizelske motorje razvojno središče za celotno tehnologijo dizelskih motorjev BMW.

 P90142860_highRes (Large)

BMW Group stavi na lokacijo v Steyrju: od ustanovitve tovarne je bilo v Steyr investiranih okoli 5,5 milijarde evrov. Aktualno je za najmodernejšo razvojno infrastrukturo širitve BMW razvojnega centra za dizelske motorje namenjenih okoli 90 milijonov evrov.

S prometom 3,4 milijarde evrov v preteklem letu sodi tovarna BMW v Steyrju med največje industrijske obrate v Avstriji.

»Zelo smo ponosni na našo zgodbo o uspehu,« poudarja direktor tovarne DI (FH) Gerhard Wölfel. »Ta uspeh je posledica odličnega sodelovanja vseh sodelavk in sodelavcev. Zato se jim želim na tem mestu prisrčno zahvaliti.«

 SONY DSC

Tovarna BMW Steyr trenutno zaposluje okoli 3700 ljudi. Leta 2014 je tovarno okrepilo okoli 200 novih sodelavk in sodelavcev.

»V prihodnost zremo s polnim elanom,« pravi Gerhard Wölfel. »Pomembno je, da svojo konkurenčnost dosledno razvijamo naprej in dnevno sledimo nenehnim izboljšavam,« Wölfel v svojem nagovoru povzema stalno prisoten izziv za tovarno BMW v Steyrju, ki nenazadnje velja za vso avstrijsko gospodarsko dejavnost.

P90143181_highRes (Large)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code