Iz Münchna so sporočili, da bomo težko pričakovanega BMW M2 Competition uradno spoznali 25. aprila. Glede na nove informacije se ga še bolj veselimo!

Pred uradno svetovno predstavitvijo, ki se bo zgodila na avtosalonu v Pekingu bo BMW svojega najmanjšega predstavnika črke M javnosti razkril že 25. aprilaPrihajajoči BMW M2 Competition naj bi s svojim prihodom na trg zamenjal trenutnega športnega kupeja M2 ter tako predstavljal vstopni model v športni BMW M razred. Po novem naj bi M2 Competition uporabljal 3,0-litrski motor S55, ki ga sicer uporabljata že BMW M3 in M4. Ta motor v M3 in M4 razvije 431 konjskih moči, v M2 Competition pa bo na cesto prenesel 410 konjskih moči. Če pomislimo na dejstvo, da je M2 precej manjši in lažji mu tistih nekaj konj manj ne bo škodilo.

bmw-m2-competition-rendering (2)

Zaenkrat še ni povsem znano, če bo avtomobil še vedno na voljo tudi s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom zagotovo pa bo deležen 7-stopenjske dvosklopčne avtomatike. Pospešek iz mesta bi se tako iz trenutnih 4,3 sekunde lahko zmanjšal na le 4,0 sekunde. Elektronika bo končno hitrost omejila na 250 km/h.

Neglede na vse zbrane informacije pa zaenkrat še nimamo povsem realnih oz. potrjenih fotografij vozila. Priložene fotografije so verjetno le zelo natančen približek tega kar bomo videli ob uradni predstavitvi. Pričakujemo še bolj napadalne in ostre linije, še več ogljikovih vlaken tako spredaj kot zadaj in bolj izrazit difuzor ter spojler na zadku vozila.

Glede na dodatno moč, ki jo bo premogel novi BMW M2 Competition je neizogibno, da se skupaj z izboljšavami ne bi podražil. V letu 2019 bi lahko dočakali še bolj brutalno, dirkaško naravnano različico BMW M2 GTS.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code