Kupci bavarskega športnega kupeja BMW M4 se za nakup slednjega namesto običajne serije 4 odločijo predvsem zaradi moči, ki jo le-ta ponuja. M4 s 3,0-litrskim vrstnim šestvaljnikom je surov grobjan.

Kupci, ki kupijo BMW M4 in trdijo, da ima slednji v “hlevu” premalo “ponijev” pa lahko sedaj izberejo nadgradnjo podjetja Cam-Shaft, ki v paketu nadgradnje moč iz 431 konjskih moči in 550 Nm navora poveča na zdravih 520 konjskih moči in 720 Nm navora.

Nemški predelovalec ni razkril časa, ki ga Bavarec po nadgradnji potrebuje za doseg stotice, a čas je vsekakor manjši od standardnih 4,1 sekunde (z bliskovitim DCT 7-stopenjskim menjalnikom). Za takšno nadgradnjo podjetje Cam-Shaft zahteva 2199 evrov, dodatnih 2900 evrov pa vam priskrbi še Akrapovičev izpušni sistem iz titana.

bmw-m4-cam-shaft (14)

M4 sedi na novem KW vzmetenju, ki omogoča prilagodljivost podvozja in njegove višine od 5 do 30 milimetrov, pri tem pa še vedno deluje aktivno prilagodljiv sistem trdote. Slednje stane 699 evrov. Da je celoten paket bolj mamljiv in nekoliko dražji pa poskrbijo pnevmatike v kombinaciji s kar 21-palčnimi platišči BBS. Pnevmatike so v merah 245/30 spredaj in 295/25 zadaj. Za dodatnih 2000 evrov pa je bil ta primerek oblepljen še v mat modro-sivo folijo.

Takšen M4 vsekakor izstopa iz množice povprečnežev izgleda pa fenomenalno! Več v spodnji galeriji.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code