Ko je prvi klasični Mini, izdelan v Birminghamu, vstopil na trg 18. avgusta 1959, si nihče izmed snovalcev in udeležencih pri njegovem nastanku ni predstavljal, da bo koncept revolucionarnega majhnega avtomobila postal eden izmed najbolj odmevnih zgodb o uspehu v avtomobilski industriji, ki traja že pet desetletij in pol.

Pred 55 leti sta se javnosti predstavila modela, ki sta se razlikovala le po rešetki hladilnika, pokrovih pesta in barvnih zaključkih: Morris Mini Minor in Austin Seven. Koncept snovalca Aleca Issigonisa je bil enostaven in inovativen: prostorna notranjost v povezavi z minimalnimi dimenzijami zunanjosti, štirje sedeži, odlične vozne karakteristike, nizka poraba goriva in razumna cena. Te briljantne ideje so naredile vtis, ki ga čutimo še danes.

Prvi konec tedna v avgustu so se člani skupnosti klasičnih Mini in novih MINI srečali v grofiji Kent, da bi proslavili 55. rojstni dan najuspešnejšega in najpopularnejšega britanskega majhnega avtomobila. MINI navdušenci so bili navdušeni tako nad novo generacijo izvirnega modela v premium segmentu malih avtomobilov, kot so bili nad nekaterimi predniki modela, ki jih je bilo mogoče videti na prizorišču.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code