BMW v svojem stanju praznovanja na vseh koncih in krajih predstavlja nove posebne serije svojih najprestižnejših in športnih vozil z novim na spisku: BMW M6 z imenom Celebration Edition Competition, ki pa bo nažalost na voljo le na Japonskem.

BMW je ob stoti obletnici podjetja praznovanje vzelo zelo resno. Po nedavno predstavljenem BMW M3 v Macao končnem premazu z imenom “30 Jahre M3” je azijski trg prejel omejeno serijo BMW M6. Slednji naj bi bil že šesti unikatnež pod okriljem obletnice, proizvedenih pa bo le 13 enot – vendar z volanom na levi strani! Maneken bavarskih vrst uporablja 4,4-litrski osemvaljnik, ki v posebni izdaji proizvede 600 konjskih moči, kar je štirideset več od standardnega in 700 Nm maksimalnega navora (20 Nm več).

m6-celebration-edition-japan (3)

Tako kot je navada za Competition paket tudi Celebration Edition doseže najvišjo hitrost 305 km/h, do stotice pa potrebuje le 3,9 sekunde. Zunanjost je preoblečena v Austin Yellow, ledičke in stranske oznake so črno obarvane, karbonska vlakna pa boste našli na zadnjem spojlerju, difuzorju in pokrovih stranskih ogledal. Notranjost je nekoliko bolj individualizirana s pomočjo M Sport volana iz Alkantare, usnje je črno z rumenimi šivi, centralna konzola pa je preoblečena v karbonska vlakna. Brez dobrega ozvočenja ne gre: Bang & Olufsen bo trinajst lastnikov navduševal z najvišjo kvaliteto zvoka s šestnajstimi zvočniki, pika na i pa so še črno kromirani zaključki izpuha. Oglejte si ga v spodnji galeriji.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code