S prihodom novih generacij Motorsport različic X5 in X6 je zanimanje veliko tudi za poprodajne dele in unikatno oblikovanje. Manhart ekipa, ki se z optimizacijo različnih modelov ukvarja že dvajset let ima tokrat za nas zelo elegantno in ne preveč izstopajočo predelavo X5M, imenovano MHX5 750.

Nemško podjetje je dober vtis pustilo že na lanskoletnem essenskem avtomobilskem salonu, kjer je bila njihova zvezda dogodka MHi8, manjkala pa nita niti MH4 550 in MH2 WB.

Z oktobrskim prihodom nove generacije X5 M in X6 M si je mnogo poprodajnih proizvajalcev prizadevalo, da bi ustvarili čimbolj privlačne aerodinamične dele in izboljšali zmogljivost na optimalne številke. Je to uspelo tudi Manhartu? Manhart Performance tako predstavi prvi fotografiji njihovega prihajajočega projekta, imenovanega MHX5 750. Osnovan je na X5 M, njegova karoserija pa je zelo okusno predelana s pomočjo novega sprednjega spojlerja, črnih ledvičk in karbonskega pokrova motorja. Na njem najdemo tudi karbonske pokrove stranskih ogledal, zadnji difuzor in bolj športen izpušni sistem. Ker takšen avto potrebuje tudi veliko obutev, so nanj nameščena 23-palčna aluminijasta platišča.

Pod pokrovom se še zmeraj skriva isti 4,4-litrski V8, ki pa je s chip-tuningom predelan, da proizvede impresivnih 750 konjskih moči in okroglih 1000 Nm navora. Podjetje je zaenkrat še zavrnilo dodajanje podrobnejših informacij, njihova izvedba pa naj bi bila občutno hitrejša od standardnega X5 M, ki do stotice potrebuje 4,2 sekunde.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code