Eno leto po razkritju pošastnega ACL2 Concept s 570 konjskimi močmi je AC Schnitzer razvil in predstavil bolj "umirjeno" in dostopno izvedenko, ki so jo poimenovali ACL2S.

Zeleno pošast, ki jo je podjetje AC Schnitzer pred letom dni predstavilo v Ženevi je novinarski kolega kot eden prvih in redkih na svetu preizkusil tudi sam. Konceptni avtomobil ga je zelo navdušil, saj je izredno lahkoten in iz sebe iztisne kar 570 konjskih moči, kar je za tako majhen in lahek avtomobil ogromno. Podjetje pa se je odločilo na osnovi BMW M240i narediti bolj ljudsko in obvladljivo različico vozila, ki bo naprodaj tridesetim srečnežem. Vozilo bo prvič v živo videno na avto salonu v Ženevi. Zatem bo vozilo v le 30 primerkih na voljo za prodajo, cena nadgradnje pa bo lastnika stala 35.900 evrov. V to ceno seveda ni vključena cena vozila, ki se v Sloveniji začne pri 51.100 evrih (osnovni BMW M240i).

ac-schnitzer-acl2s-bmw-m240i (2)

 

Pri razvoju ACL2S je AC Schnitzer spremenil programsko opremo vozila in vrstnega šestvaljnega motorja, spremenili pa so tudi dotok zraka v motor, izpušni sistem in odtočne cevi. Vse te modifikacije moč motorja iz osnovnih 340 KM povečajo na 400 konjskih moči in 600 Nm navora, kar v zadrego spravi celo malega športnika M2 in večjega sorodnika M4.

Za povsem izboljšano vozilo je podjetje poskrbelo za prilagodljivo vzmetenje pri katerem lahko voznik določa višino, trdoto in odbojnost vozila. Vizualno se ACL2S opazno razlikuje od običajnega BMW M240i. Nameščen ima 10-delni razširitveni paket, ki razširi koloteke, spremenjeni so odbijači, na sprednjem delu je nameščen podaljšan spojler iz ogljikovih vlaken, na zadku pa nov difuzor in velik ali manjši spojler iz karbona. Seveda podjetje svoja vozila zaznamuje tudi s tipičnimi AC Schnitzer platišči.

Spremembe v potniški kabini so relativno majhne vključujejo pa trokraki športen usnjen volan, aluminijaste stopalke in oznako, ki prikazuje številko ene izmed tridesetih izdelanih primerkov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code