Verjetno se sprašujete, kaj naj bi pomenilo ime 150d... podjetje AC Schnitzer je za avtomobilski salon v Essnu pripravilo pravo presenečenje! Triturbo dizelski šestvaljnik pod pokrovom majhnega bavarskega modela.

Rečemo lahko le eno: veliko moči in navora ter presenetljivo privlačen izgled Faceliftane serije 1 je vse kar dejansko potrebujete za doživetje ultimativne izkušnje v vožnji. V Essnu predstavljeno vozilo prikazuje vse kaj podjetje zmore: ACS1 5.0d, oziroma “BMW 150d” namreč dosega magično številko štiristo konj.

ac-schnitzer-150d (12)

Zmogljiva dizelska enota enki omogoča, da ni le močnejša od M135i, temveč tudi od nedavno predstavljenega BMW M2. Tudi maksimalni navor se giblje v nepredstavljivih nivojih – kar 800 Nm mu omogoča, da do stotice potrebuje približno 4,5 sekunde.

ac-schnitzer-150d (14)

Nekaj je tudi vizualnih sprememb, čeprav FL serija 1 z M Sport paketom že zadovoljuje osnovne potrebe estetike. Zadnji spojler in nova platišča omogočajo tisto piko na i, ki serijo 1 še na zunaj pretvori v brutalnega športnika, ki se že skriva v notranjosti. Če ste lastnik kakšnega šibkejšega dizla, ima AC Schnitzer rešitev tudi za vas. Podjetje namreč ponuja nadgradnjo zmogljivosti od BMW 114i do 135i, prav tako pa na račun pridejo lastniki dizelskega 125d, ki iz svojega štirivaljnika iztisne 258 konjskih moči.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code