Nemški tuner AC Schnitzer je za nemške policiste predelal kar bavarsko hibridno vesoljsko ladjo po imenu BMW i8 Coupe.

Policijski avtomobili, bazirani na športnih ali celo superšportnih avtomobilih so ponavadi bolj domena bogatih arabskih držav, pa čeprav vemo, da tudi Italija uporablja nekaj Lamborghinijev za lovljenje nepridipravov na avtocestah. Sedaj pa se je očitno tudi racionalnim Nemcem nekoliko odpeljalo, saj so pridobili novega BMW i8 predelanega s strani AC Schnitzerja.

Kot pričakovano seveda najprej opazimo vpadljivo polepitev vozila v slogu nemške policije in intervencijske luči na strehi avtomobila podjetja Hella. Za boljšo lego vozila skrbi komplet AC Schnitzer nižjega vzmetenja, ki avtomobil zniža za 2 centimetra. K boljšim zmogljivostim v zavojih prispevajo tudi 21 palčna platišča obuta v širše pnevmatike, ki spredaj v širino merijo 245mm in zadaj  285mm, pogonski sklop pa je ostal nedotaknjen.

Vizualno lahko takoj opazimo še vrsto karbonskih AC Schnitzer dodatkov kot je naprimer karbonski prednji splitter, karbonske ledvičke ter pokrovi vzvratnih ogledal, stranski pragovi in zadnji spojler, v notranjosti pa predelan BMW i8 dobi AC Schnitzer obvolanske prestavne ročice, aluminijaste stopalke in aluminijast pokrovček iDrive kontrolerja.

Morda je še vedno bolj zastrašujoče, če v vzvratnem ogledalu vidite arabskega Bugatti Veyrona kot BMW i8 pa vseeno verjetno tudi slednjemu ne bi bilo lahko pobegniti. Še vedno sklepamo, da bo avtomobil bolj namenjen za demonstracije na dogodkih in povezavi s skupnostjo, kot pa za lovljenje nepridipravov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code