Kar se je začelo v Munchnu, so pri AC Schnitzer v Aachnu strokovnjaki za 'tuning' nadaljevali: boljša vozna dinamika, udobje in dodelan dizajn ponovno jasno ločujejo aachensko izvedenko od originalnega modela in nakazujejo, kje so meje mogočega.

Z nadgradnjo zmogljivosti, h kateri AC Schnitzer ponuja 5 let garancije in certifikat o homologaciji, so iz BMW 430i iz osnovnih 190 kilovatov (258 »konjev«) in 400 Nm navora, iztisnili 220 kilovatov (300 »konjev«) in 470 Nm navora. Pri trenutno najmočnejši različici – M440i xDrive – se je moč povečala iz 275 kilovatov (374 konjev) in 500 Nm navora na 309 kilovatov (420 »konjev«) in kar 600 Nm navora. Razlika je ogromna, takšnih številk pa si tudi črka M pred nekaj leti ne bi branila.

Tudi če noge nimamo na stopalki za gas, je videz motorja odličen indikator, da so na njem delali pravi profesionalci. Šestvaljni motor je izboljšan z izpušnim sistemom AC Schnitzer iz nerjavečega jekla ter z zaključkoma »Carbon Sport« ali »Sport«. Vzmetenje se lahko prilagodi oziroma spusti od 15 do 25 milimetrov, kar naredi precejšno razliko pri športni vožnji – večja okretnost in športnost presegata mejo vozne dinamike. Komplet vzmeti, ki jih AC Schnitzer ponuja, pa zmorejo spustiti težišča vozila za približno 20 do 30 milimetrov v primerjavi s standardnim vzmetenjem.

Izboljšanje potisne sile (ang. downforce) pri seriji 4, je bil eden glavnih kolateralnih ciljev aachenskih strokovnjakov. S prednjim spojlerjem, sprednjim podaljškom odbijača (ang. splitter), stranskimi pragovi, zadnjim strešnim spojlerjem in zadnjim spojlerjem iz ogljika (na voljo od junija 2021) so lahko zagotovili večjo potisno silo na sprednji in zadnji osi, kar posledično pripelje večjega užitka v vožnji.

AC Schnitzer ima v svoji ponudbi različne komplete platišč, ki se odlično podajo ostali karoseriji: platišča iz lahke zlitine AC1 v barvi BiColor Silver/Anthracite ali Anthracite. Dimenzije spredaj 235/35 R 20; zadaj: 265/30 R 20, in lita platišča AC1 v barvi BiColor Silver/Anthracite ali Anthracite. Dimenzije spredaj 225/40 R 19; zadaj: 8,5J x 19 “s 255/35 R 19. Vsa platišča so lahko glede na želje kupca pobarvana tudi v sijajno črno barvo.

Da pa boste ves čas opomnjeni, da vozite »posebno« serijo 4, si lahko poleg zunanjih predelav omislite tudi preoblikovano notranjost. Izbirate lahko med aluminijastimi lopaticami za prestavljanje, aluminijastimi pedali in ustreznim aluminijastim naslonom za noge ter aluminijastim držalom za ključe.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code