Nemški tuning specialist se je tokrat lotil odličnega športnega terenca po imenu BMW X5.

AC Schnitzer je tokrat predstavil samo vizualne dodatke za BMW X5, saj zmogljivostne predelave še testirajo. Trenutno so v fazi razvoja za modela M50i in 30d o katerih bomo zagotovo poročali, ko bodo tudi nam povedali kaj več.

Trenutno se lahko zadovoljimo s širokim naborom aerodinamičnih dodatkov in novim vzmetenjem, ki spremeni tega terenca v nekaj, kar je bližje tlom in izgleda še bolj jezno od originala. Za tiste BMW X5, ki niso opremljeni z zračnim vzmetenjem ponujajo nižje vzmeti, ki avtomobil znižajo za 25mm spredaj in zadaj. K temu spadajo še 12mm široki distančniki za širši kolotek in s tem boljši izgled, pomagajo pa seveda tudi pri stabilnosti v zavojih.

Na voljo imajo tudi veliko različnih kombinacij platišč do velikosti 22 palcev, kjer vam lahko po njihovih besedah izdelajo skoraj kakršnakoli si želite, obenem pa pravijo, da lahko obdržite tudi originalna. Končno smo prišli do najbolj opaznih dodelav, to so aero dodatki. Med najbolj opaznimi sta zagotovo prednji podaljšek odbijača in zadnji strešni spojler, nekoliko manj opazne pa so hladilne reže na pokrovu motorja ter ogromno značk na katerih piše AC Schnitzer. Pravijo, da so dodatki tudi funkcionalni in dejansko ustvarjajo pritisno silo k tlom.

“Z vsemi temi dodatki je novi ‘šef’ G05 X5 zagotovo opremljen za vse izzive. Vsak del se naroči posebej, tako da lahko izberete samo tiste, ki so vam najbolj všeč,” so dejali pri AC Schnitzer.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code