Vsem dobro poznan nemški predelovalec vozil, AC Schnitzer, ki ga v Sloveniji zastopa BMW Selmar, je pravkar predstavil svoj načrt za predelavo najnovejšega G06 BMW X6 Coupe.

Športni križanec je eden izmed mnogih Bavarcev, katerih se je lotil aachenski ‘tuner’. Kot po navadi se želi AC Schnitzer tudi tokrat osredotočiti na nadgradnjo moči, vendar jih še niso pripravljeni razkriti za X6 xDrive 40d s standardnimi 250 kilovati (340 »konji) in 700 Nm in za X6 xDrive 30d z 210 kilovati (286 »konji«) in 650 Nm navora.

Namesto tega se je projekt začel z vrsto nadgradenj zunanjosti, aerodinamike in vzmetenja. Komplet vzmeti AC Schnitzer (za vozila brez zračnega vzmetenja) spredaj in zadaj spusti X6 za približno 20 do 25 milimetrov v primerjavi s standardnim vzmetenjem, nižje težišče vozila pa tako znatno izboljšuje vozno dinamiko.

Za aachenske strokovnjake za predelavo so seveda pomembne tudi aerodinamične komponente. Vsa vozila z M Sport paketom dobijo skupaj z zadnjim strešnim spojlerjem tudi nov sprednji spojler ter nove stranke pragove. Prav tako so dodani podaljški kolesnih obročev AC Schnitzer, ki vozilu dajo bolj športen videz.

In predelava ne bi bila celovita, če AC Schnitzer ne bi v arsenal dodatkov dodal tudi posebna platišča. Na voljo so lahka kovana kolesa AC1 v odtenku BiColor, platišča iz lahke zlitine AC1 v barvah BiColor in antracit in pa tudi lahka kovana kolesa ‘Type V‘ prav tako v barvah BiColor in Antracit. Platišča so opremljena bodisi s pnevmatikami 275/35 R22 v celoti ali pa z deljenimi dimenzijami 275/35 R 22 spredaj in 315/30 R 22 zadaj. Stabilnost na cestišču zagotavlja tudi 10 milimetrski distančni komplet na vsaki strani zadnje osi. Distančnike se lahko uporablja tudi skupaj z OEM platišči.

Seveda se nadgradi tudi notranjost, zahvaljujoč aluminijastim lopaticam za prestavljanje AC Schnitzer, aluminijastim pedalom, aluminijastemu naslonu za noge, aluminijastemu ključu in aluminijastem pokrovu Black Line za iDrive Controller.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code