BMW X4 ni edini avtomobil, ki je bil do sedaj s pomočjo AC Schnitzerja predelan v policijsko vozilo. V sodelovanju s "Tune it! Safe!" kampanijo je nemški poprodajni proizvajalec izdelal MINI E Police koncept, ki je bil predstavljen štiri leta nazaj na Essenskem Motor Showu.

Ideja kampanije je bila izdelati avtomobil, ki bi zadovoljil tudi najbolj zahtevne ljubitelje tuning vozil, obenem pa je bil namen slediti varnostnim normativom.

BMW Goup MINI E pogana električni motor, ki proizvede nekaj več kot 200 konjskih moči in 220 Nm navora. Do stotice potrebuje 8,5 sekunde, najvišjo hitrost pa ima omejeno na 152 kilometrov na uro. AC Schnitzerjev tuning paket je še dodatno izboljšan z dodanimi policijskimi nalepkami in barvami.

[sam id=”14″ codes=”true”]Policijske barve skupaj s Hella signalizacijo na strehi niso edina sprememba na MINI-ju. ACS mu je dodal prednji in zadnji odbijač, znižane stranske pragove, za bolj agresiven izgled pa so dodane še reže na pokrovu motorja in strešni spojler. Obuta ima 18-palčna MI2 platišča, oblečena v visoko zmogljive Hankook entus S1 Evo pnevmatike. Moč je podkrepljena z nadgrajenim zavornim sistemom in novim vzmetenjem. V notranjosti je sprememb bolj malo, MINI je dobil le nove aluminijaste stopalke in ročno zavoro.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code