BMW je za ameriški trg pripravil dva zelo zanimiva avtomobila, ki jih Evropejci morda ne bomo nikoli videli.

BMW M440i Coupe s pogonom le na zadnji kolesni par je čedalje bolj verjeten. Čeprav je ta model trenutno moč naročiti le z xDrive štirikolesnim pogonom pa je različica z le zadnjim pogonom zelo verjetna in enostavna za izpeljavo. Glede na informacije s strani zanesljivih virov pri bmwblog.com, bo lažja in bolj ‘puristično’ usmerjena različica M440i za ameriški trg na voljo že z marcem prihodnje leto.

Kot, da to ni dovolj si lahko Američani že sedaj omislijo M340i različico s pogonom le na zadnji kolesni par, ki je pri nas v Evropi enostavno ni moč naročiti. Zato je povsem verjetno, da bo tudi omenjena različica M440i sDrive na voljo izključno za Američane, a tukaj se mnenja v Munchnu nekoliko delijo. BMW G22 serije 4 je še vedno bolj športno usmerjen avtomobil in ima kot tak velik potencial in smisel tudi na drugih trgih, zato še vedno obstaja verjetnost, da se bo kasneje pojavil tudi pri nas.

Kot tak, bi bil avtomobil okoli 70 kilogramov lažji, kar bi se poznalo pri agilnosti, boljši in manj ‘korumpiran’ pa bi bil tudi občutek na volanu, kar bodo pravi entuziasti resnično znali ceniti. Vseeno pa bo zaradi odsotnosti dveh gnanih koles pospešek do stotice okoli dve desetinki počasnejši, a seveda le do stotice. Ko bo avtomobil enkrat imel dovolj oprijema, smo prepričani, da bo še hitrejši od že tako zelo prepričljivega M440i xDrive. Obe različici bo namreč poganjal odlični B58 3.0 litrski šestvaljnik, ki bo ob asistenci blago hibridnega električnega sistema, zmogel proizvesti 374 konjskih moči.

Resnično upamo, da vsaj M440i sDrive zaide tudi na naš trg, če že najmočnejše serije 3 na zadnji pogon ne bomo deležni.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code