Slovensko podjetje Akrapovič, ki izdeluje izpušne sisteme za avtomobile in motorje je razvil nov izpušni sistem za dve BMW M Performance vozili; BMW M140i in M240i. Zmogljivost in zvok sta tako še na višjem nivoju!

Akrapovič je znan po svojih strokovnjakih, ki izdelujejo vrhunske izpušne sisteme. Tudi za omenjena modela BMW so zasnovali brezhiben in lepo prilegajoč izpušni sistem. Izdelan je iz visokokakovostnega nerjavečega jekla, njegova inovativna konfiguracija pa omogoča najboljši možni pretok plinov. Dve osrednji povezovalni cevi nadomestita originalno enojno cev, kar ustvari optimalen pretok izpušnih plinov vse do elegantno oblikovanih in ročno izdelanih karbonskih izhodov.

Izpušni sistem Evolutin Line (SS) izboljša tudi zmogljivost obeh vozil, saj se moč 3,0-litrskega vrstnega šestvaljnika poveča za 3 kW, navor pa za 6,3 Nm. V sistemu je ventil, ki ga nadzira elektronsko krmiljena enota (ECU) in s katerim voznik lahko izbira med dvema zvočnima kulisama; zvok podoben originalnemu, ki se uporablja pri normalni vožnji in precej bolj razburljiv in športno globok zvok, ki pride v poštev pri dinamični vožnji, kar poveča užitek v vožnji in celo le ob poslušanju rohnenja. Izpuh ima homologacijo ECE in ne potrebuje dodatnih nastavitev, montaža pa je izredno enostavna, saj deluje po načelu “vklopi in igraj”.

Akrapovic-BMW-M240i (1)

Opcijsko je na voljo tudi izhodna cev s športnim katalizatorjem, ki predstavlja naslednji korak pri predelavi izpuha. Izhodna cev iz nerjavečega jekla skupaj z izpušnim sistemom Evolution Line (SS) predstavlja popoln izpušni sistem, ki obema avtomobiloma poveča moč, izboljša zvok in ga naredi celostno bolj privlačnega. Tudi Izhodna cev ima homologacijo ECE in zato izpolnjuje predpise ECE, ob namestitvi pa niso potrebne dodatne  nastavitve elektronske krmilne enote.

Izhodna cev je primerna za modele M140i, M240i kot tudi 340i in 440i, izboljša pa predvsem zvok pri višjih vrtljajih, ki ga spremeni v pravo dirkaško rohnenje brez nepotrebnega in motečega hrupa v potniški kabini, kar olajša vsakodnevno uporabo vozila.

Športna BMW-ja že tako izstopata v svojih razredih, z Akrapovičevim izpušnim sistemom Evolution Line (z opcijsko izhodno cevjo ali brez nje) pa lahko njuno zmogljivost še izboljšate in poskrbite za še večji optični in slušni užitek.

 


PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code