Kar nekaj proizvajalcev se je na detroitskem avtomobilskem salonu 2015 pojavilo s svojo težko artilerijo in med njimi je tudi Acura, luksuzna divizija vsem znane Honde. Po dveh desetletjih in pol je tukaj končno nova, težko pričakovana generacija NSX. Acura NSX je zaradi mnogih podobnosti z bavarskim hibridom po mnenju mnogih slednjemu postala precej resen konkurent. […]

Kar nekaj proizvajalcev se je na detroitskem avtomobilskem salonu 2015 pojavilo s svojo težko artilerijo in med njimi je tudi Acura, luksuzna divizija vsem znane Honde. Po dveh desetletjih in pol je tukaj končno nova, težko pričakovana generacija NSX. Acura NSX je zaradi mnogih podobnosti z bavarskim hibridom po mnenju mnogih slednjemu postala precej resen konkurent.

spredaj-acura-bmw

Superšportnik je bil kot koncept prvič predstavljen že leta 2012, Acura pa je potrebovala kar tri leta, da je bil končni produkt takšen, kot so si ga zamislili. Očitno se jim je dolgotrajen razvoj izplačal, saj je NSX v Detroitu trenutno eden najbolj opevanih vozil. Rdeča barva notranjosti in karoserije ob pogledu vzbudi še več športnega duha, njeno oblikovanje pa je ravno prava mešanica eksota in funkcionalnega športnika.

notranjost-acura-bmw

Njegova struktura je, tako kot pri i8, mešanica aluminija, ojačanega jekla in karbonskih vlaken. Tudi NSX je hibrid, vendar še toliko bolj poseben zaradi kar treh električnih motorjev in enega bencinskega Twin-Turbo V6. Pri Acuri zagotavljajo, da takšna kompozicija motorjev skupaj proizvede več kot 550 konjskih moči. Bencinski motor poganja zadnji kolesi, električni motorji vsak po eno sprednje kolo, tretji pa se nahaja med bencinskim motorjem in 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko. Sistem so poimenovali “Super-Handling All-Wheel Drive” oziroma SH-AWD.

stran-acura-bmw

Cena zanj še ni znana, verjetno pa se bo gibala okoli 150 tisoč evrov, kar je podobno kot BMW i8. Vendar pri NSX za takšno ceno dobite kar štiri motorje, medtem ko ima i8 le dva. Posledično bavarec zaostaja s svojimi 362 konjički in 570 Nm navora in bo na ravni liniji izgubil boj. Kakšne načrte za protinapad kujejo pri BMW? Ob svoji stoletnici bodo predstavili BMW i8S s podobno zmogljivostjo kot jo ima NSX, vendar bo izdelan le v omejenem številu, njegova cena pa se bo vrtoglavo dvignila na približno 250 tisočakov!

zadaj-acura-bmw

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code