BMW je sedmo generacijo priljubljene limuzine (G30) že posodobil, vendar AC Schnitzer meni, da jo lahko še izpopolni.

Z vsemi polemikami v zvezi z novo oblikovalsko smerjo, ki jo je BMW uvedel z izdajo serije 4, je enostavno pozabiti na to, da je serija 5 bila deležna posodobitve, kot del prenove modela za leto 2021. Za razliko od serije 4 se bo verjetno večina navdušencev strinjala, da so spremembe dejansko izboljšanje izgleda v primerjavi s prejšnjim modelom; pogrešamo le – zdaj že pozabljene – »angel eyes« luči.

Z novim elektrificiranim pogonskim sklopom, ki se je prav tako pridružil seznamu možnosti izbire pogona, je posodobljeni BMW serije 5 velik korak naprej v primerjavi s predhodnikom, vendar to ni ustavilo nemškega tunerja AC Schnitzer, da bi luksuzno limuzino dvignil na še višjo raven z vrsto ponudb izboljšave »stylinga« in nadgradnje zmogljivosti. Pod pokrovom motorja, je aachenski predelovalce vozil seriji 5 (540i) povečal moč s 333 na 400 »konjev«, medtem ko je M550i s 530 »konjskimi močmi« bil deležen nadgradnje na kar 620 »konjev«, kar mu daje raven moči M5 Competition! Nemški ‘tuner’ dela tudi na nadgradnji zmogljivosti dizelskih motorjev, vendar bo za le-te potrebno še malce počakati.

Športni izpušni sistem iz nerjavečega jekla, ki je na voljo z dvojnimi kromiranimi ali črnimi izpušnimi konicami ter oblogama Sport ali Carbon Sport, zagotavlja bolj gromoglasno zvočno podlago, medtem ko bodo dizelski modeli prejeli štirikotne izpušne konice, ki bodo na voljo v oblogah Sport ali Sport Black. Vsi modeli se lahko, z nadgradnjo AC Schnitzer vzmetenja, spustijo tudi za približno 23 milimetrov spredaj in 33 milimetrov zadaj. Spremenjena serija 5 je lahko obuta v platišča velikosti 20 ali 21 palcev.

Za izboljšanje aerodinamike luksuzne limuzine pa lahko AC Schnitzer namesti tudi nov sprednji razdelilnik, stranske pragove in zadnji difuzor. Limuzina je lahko opremljena tudi s strešnim spojlerjem, zadnjim spojlerjem ali zadnjim spojlerjem iz ogljikovih vlaken, ki ustvarja večji »downforce«, medtem ko je Touring na voljo le s strešnim spojlerjem. Te aerodinamične nadgradnje so na voljo samo za modele s paketom M Sport. Notranjost je mogoče – kot po navadi – nadgraditi z aluminijastimi ob volanskimi lopaticami za prestavljanje, aluminijastimi pedali ter ohišjem krmilnika iDrive.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code