Pri BMW so ravnokar vložili vlogo za zaščito in lastništvo oznake X8 M.

BMW je ravnokar vložil zahtevo za zaščito in uporabo imena X8 M, kar nakazuje na to, da bomo v prihodnosti po vsej verjetnosti deležni visoko zmogljive M različice kupejevskega BMW X8, ki bo prav pri vrhu portfelja postavljen ob bok trenutnemu BMW X7 in bo tako še stopničko višje od modela X6. Kako M model, ko pa še niti ne vemo ali bomo sploh videli običajnega BMW X8?

Po zadnjih informacijah in glede na članek, ki smo ga objavili že lani avgusta kaže, da je BMW X8 zagotovo dobil zeleno luč, njegova kodna oznaka pa bo G09. Proizvodnja naj bi se začela že leta 2022, kar nekako sovpada s predvideno prenovo modela X7, razkrili pa ga bodo verjetno že proti koncu prihodnjega leta. Vstopna različica bo za pogon uporabljala zelo zmogljivi hibridni pogonski sklop z oznako M45e.

Možnost je tudi ta, da je BMW rezerviral ime X8 M zgolj za zaščito, da ne bi te oznake slučajno uporabilo katero drugo podjetje in tako visoko zmogljive različice kupejevskega BMW X8 ne bomo videli. Možnosti je veliko, obstaja pa tudi ta, da trenutno še sami ne vedo v katero smer bodo šli z razvojem. Trenutno je potrjeno le to, da BMW G09 X8 bo, na ostale informacije pa bomo morali še nekoliko počakati.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code