Pred nekaj leti je BMW prvič predstavil svojo podznamko 'i', ki je dobila veliko pozornosti in odobravanja, sedaj pa prihodnost 'i' oddelka ne izgleda več tako rožnato.

Glede na pričevanja nekaj različnih zanesljivih virov, naj bi BMW ne dolgo tega zavrgel načrte za izdelavo naslednjega modela v ‘i’ družini – BMW i5. Ta naj bi bil križanec s tehnologijo sposojeno pri manjšem bratu i3. Ravno i5 naj bi predstavljal naslednji tehnološki korak za BMW v smislu električnih vozil in plug in hibridov, vendar se bo avtomobilski proizvajalec zaradi hitro spreminjajoče se industrije, raje osredotočil na ‘elektrifikacijo’ svojih obstoječih modelov.

bmw-i5-render (5)

To specifično vključuje naslednjo generacijo serije 4 GT in X3, o katerem smo tudi nedavno tega poročali. Odločitve niso sprejeli, ker bi bila podznamka ‘i’ takšen neuspeh, vendar je BMW odločen, da se mora posvetiti k vgradnji električne tehnologije v obsotječe modele in ne svojih sredstev namenjati podznamki. Recimo Volkswagen ni ustvaril svoje podznamke za proizvajanje električnih vozil, ravno tako kot tega ni storil Chervolet z novim Boltom. Elektrifikacija vozil, je velika sprememba in izziv sam po sebi, zato je ključno obdržati pravo ime znamke, kar je za večino kupcev ključno, pri odločanju o nakupu novega električnega avtomobila.

bmw-i8-vossen-wheels-ielectric-blue (9)
Med tem časom bo i3 nadaljeval svoj življenski cikel, ravno tako kot tudi športnejši i8. Prihajajoči kabriolet i8 spyder naj bi debitiral na septemberskem frankfurtskem avtomobilskem salonu
Kaj se bo zgodilo, ko se tem modelom izteče ‘življenska’ doba zaenkrat še ni znano, izgleda pa, da je projekt BMW i5 resnično zaključen in pravega tekmeca teslinem modelu 3 ali X vsaj s strani BMWja še nekaj časa ne bo.

Vir: BMWBLOG

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code