Nemški predelovalec Alpha-N Performance se je ponovno izkazal s svojim zadnjim dirkaškim orožjem osnovanem na BMW M4. Prav ta pošast je kot nalašč za dirkališče v Zelenem peklu.

S programsko optimizacijo Alpha-N Performance BMW M4 namesto serijskih 431 konjskih moči iz 3,0-litrskega vrstnega šestvaljnika razvije osupljivih 560 konjskih moči. S hitrim menjalnikom in natančno nastavljeno programsko opremo DCT se lahko M4 RS postavi celo ob bok serijskemu sorodniku M4 GTS.

Aerodinamičen paket dodatkov kot je karbonski sprednji spojler pomaga do motorja dovajati svež hladen zrak, prav tako pa zrak prehaja tudi do močnega zavornega sistema, ki skrbi za silovito ustavljanje. Karbonski pokrov motorja ima modificirane zračne reže, za pritisk vozila k tlom pa skrbi velik spojler na zadku vozila.

bmw-m4-alpha-n-performance (8)

Prav posebej za dirkališče Nordschleife je na vozilu nameščeno prilagodljivo vzmetenje Öhlins, za stik med vozilom in cestiščem pa skrbijo 20-palčna OZ-Racing platišča s pnevmatikami širine 265 spredaj in 285 zadaj.

V notranjosti ima Alpha-N Performance M4 zamenjane standardne sedeže za še bolj športno podkrepljene sedeže Recaro. Mnoge spremembe so naklonjene predvsem boljšim rezultatom na progi, Alpha-N Performance pa prav zato obljulja tudi izjemen rezultat na dirkališču Nordschleife. Ta naj bi znašal okrog 7:20 minute.

Vas prepriča?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code