Čeprav je 1M dobil naslednika, pa mu slednji ne izpodbija priljubljenosti. M Coupe, osnovan na BMW seriji 1 je legenda svoje vrste s svojim strupenim karakterjem v kompaktni obliki.

[sam id=”15″ codes=”true”]Osredotočen na vozno dinamiko in športne užitke 1M predstavlja vse, kar si ljubitelj bavarske znamke želi v svojem vozilu. Da bi še bolj poudarili lastnosti Baby-M-a, je ekipa Alpha-N-Performance ustvarila posodobitev zmoglivosti iz standardnih 340 konjskih moči N54B30 šestvaljnika na 564 konjev in 734 Nm navora. Glavna zasluga gre tukaj večjemu kompresorju in modifikacijam turbine, zmanjšanju polnilne temperature s pomočjo Wagner Tuning Evo3 intercoolerja in večje cevi s kovanimi Blow-Off ventili za povečanje pretoka in volumna zraka.

Posledično so nadgrajeni tudi drugi deli, vključno z Wagner izpušnimi cevmi in prosto pretočnim srednjim “race” dušilcem. Za piko na i je 1M prejel še Stage 3 sistem vbrizga v razmerju 50:50 vode-etanola, ki hladi zgornji del motorja in posledično še poveča zmogljivost.

1m-alpha-n-performance (1)

Seveda je takšno moč težje popolnoma izkoristiti v realni situaciji, kar je bil naslednji izziv. Alpha-N je s pomočjo Őhlins ustvaril popolnoma prilagodljivo vzmetenje, ki ga lahko stranka po želji spreminja za normalno uporabo ali dirkalno vožnjo. V potniški kabini so športni sedeži in volan z LED indikatorjem za prestavljanje popolna izbira za vsakega entuziasta, BMW Performance aerodinamični dodatki pa mu dodajo še nekaj lepotnih in funkcionalnih lastnosti. Slednje ustvarijo izjemnega športnika, ki si ga lahko ogledate v spodnji galeriji.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code