ALPINA se že vrsto let loteva BMW vozil, danes pa vam predstavljamo izvrstno ohranjen primerek, ki sliši na ime B10 Biturbo. Trenutno se prodaja na portalu Bring A Trailer, najvišja ponudba pa ta trenutek znaša 5,500 ameriških dolarjev.

Le komu niso povšeči ALPINA izdelki? Skorajda vsak avtomobilski navdušenec je izdelkov nemškega ”predelovalca” serijskih vozil izjemno vesel. Ko se ALPINA loti BMW vozil prav vedno nastane nekaj posebnega, nekoliko bolj zanimivega ali pa celo prestižnega. Danes vam predstavljamo prav poseben primerek iz leta 1990, ki sliši na ime ALPINA B10 Biturbo. Prodaja se na znanem portalu Bring A Trailer, izgleda pa naravnost čudovito. Zunanjost je odeta v redko ALPINA Classic Blue barvo z zlatimi elementi. Nameščena ima klasična ALPINA aluminijasta platišča, ki se tej generaciji odlično podajo. Opazimo tudi zanimive črne dodatke na ledvičkah.

BMWBLOG-BMW-Alpina-B10-Biturbo-blue (20)

V notranjosti B10 predstavlja sivo usnje, ki na videz deluje zelo dobro ohranjeno, sicer pa je celotna notranjost izvrstno ohranjena. Nekateri posamezniki so mnenja, da volanski obroč, ki je bil sicer nameščen v prav vsak ALPINA primerek tega obdobja, izgleda nekoliko zastarelo v primerjavi z ostalo notranjostjo. Pod motornim pokrovom je precej bolj zanimivo, saj se ALPINA vedno loti tudi predelav motorja.  Temu primerku pa so namenili nove valje in ventile, izboljšane odmične gredi in dva vodno hlajenja turbinska polnilnika proizvajalca Garrett. Z vsemi temi predelavami 3,5-litrski vrstni šestvaljnik razvije 360 ”konjev” in 520 nevtonmetrov navora. Čeprav se bo to komu zdelo malo, saj toliko moči dandanes razvije M2, bo presenečen, ko bo izvedel, da je bilo v tistih časih to zelo veliko.

Prevoženih ima slabih 87 tisoč kilometrov, trenutno pa najvišja ponudba na avkciji šteje 5,500 ameriških dolarjev (v času pisanja članka).

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code